Cetinjski manastir upisan kao svojina Mitropolije crnogorsko-primorske

Cetinjski manastir se do sada u evidencijama Uprave vodio kao vlasništvo prestonice Cetinje

  • 4
Cetinje manastir Svetog Petra Cetinjskog, pripreme povodom ustoličenja mitropolita Jonikija Pogled na Cetinjski manastir, odakle su Crnom Gorom vladali mitropoliti iz kuće Petrović-Njegoš, sve dok 1852. nije ustoličenjem knjaza Danila razdvojena crkvena od svetovne vlasti. Foto: RINA.rs

Cetinjski manastir upisan je kao svojina Mitropolije crnogorsko primorske, rekao je danas televiziji Vijesti v.d. direktora Uprave za katastar i državnu imovinu Koča Ðurišić.

On kaže da je Uprava, odnosno njena Područna jedinica Cetinje, tako samo ispravila grešku, na osnovu Rešenja iz 1996. godine, po kojem su objekti i imovina Cetinjskog manastira bili svojina tog manastira, a u kompjutersku bazu je, kako kaže, umesto svojina, unesen pojam korišćenje.

Uprava je, objasnio je Ðurišić, donela ovo rešenje po zahtevu Mitropolije crnogorsko-primorske, a na osnovu Zakona o državnom premeru i katastru nepokretnosti.

Cetinjski manastir se do sada u evidencijama Uprave vodio kao vlasništvo prestonice Cetinje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crna gora

    17. oktobar 2021 | 14:39

    je srpska

  • Trig

    17. oktobar 2021 | 14:26

    Lepa vest,Bogu hvala.

  • zoks

    17. oktobar 2021 | 17:53

    Koliko je Milo potrošio vremena pljujući na Srbe i SPC mogao je za to vreme ličnim primerom i donacijom Milogoaca napraviti desetine bogomolja za Miraša Dedajića pa nek ih posećuju i klanjaju do mile volje a ne da otimaju tuđe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA