≫ 

Patrijarh Porfirije stigao u Istočno Sarajevo, obratiće se građanima na Trgu Srbije

Poglavar SPC jutros je služio svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu

  • 3
Patrijarh Porfirije, Sarajevo Foto: ATA Images

Patrijarh srpski Porfirije stigao je, u pratnji mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma, u Istočno Sarajevo, gde su ga dočekali gradonačelnik Ljubiša Ćosić i načelnici šest gradskih opština.

U toku je sastanak patrijarha i domaćina, a najavljeno je da će Ćosić i načelnici razgovarati sa srpskim patrijarhom o završetku izgradnje sabornog hrama na Palama i početku izgradnje sabornog hrama u Istočnom Novom Sarajevu, prenose Nezavisne novine.

Posle sastanka planirano je da patrijarh sa mitropolitom prošeta do Trga Srbije i obrati se građanima Istočnog Sarajeva.

Patrijarh Porfirije jutros je služio svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.

Poglavar SPC boravi u dvodnevnoj poseti Mitropoliji dabrobosanskoj povodom 50 godina monaške i 30 godina episkopske službe mitropolita Hrizostoma.

Video: Patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije ustoličili novog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobro nam dosao

    17. oktobar 2021 | 18:32

    gde srbi zive u slobodi.

  • Krusko Medo

    18. oktobar 2021 | 04:09

    Pogresno izvjestavate Braco preko Drine,nije dosao u Bosnu nego u Republiku Srpsku i nije dosao u Sarajevo nego u Istocno Sarajevo ili Srpsko Sarajevo,jer da je dosao u Sarajevo gadjali bi ga svim i svacim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA