≫ 

Edin Vranj, optužen za ratni zločin, pušten iz zatvora u Beogradu

Ministarka spoljnih poslova Bosne i Hercegovine pozdravila odluku Srbije da se predmet ustupi tamšnjem pravosuđu

  • 14
Edin Vranj Printskrin: Youtube/EUPMchannel

Edin Vranj koji je 12. septembra uhapšen na graničnom prijelazu Uvac prilikom ulaska u Srbiju, danas je pušten na slobodu.

Ovu informaciju objavila je ministarka spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.

- Upravo sam obaveštena od otpravnika poslova Ambasade BiH u Beogradu da je Edin Vranj pušten iz pritvora. Pozdravljamo ovu odluku Republike Srbije, te nameru da se predmet ustupi bosanskohercegovačkom pravosuđu - napisala je ona.

Dodala je kako je saradnja dva tužilaštva u procesuiranju ratnih zločina neophodna ukoliko želimo normalizaciji stanja, piše Klix.ba.

- U tom pravcu očekujemo i postupanje i u slučajevima Osmanović i Mujanović. Vreme je da u pogledu regionalne saradnje pređemo sa reči na dela - navodi Turković, prenosi bosanskohercegovački portal.

Vranj je bivši visoki službenik Federalne uprave policije (FUP). Šira javnost ga pamti kao načelnika Sektora kriminalističke policije u Federalnoj upravi policije, te kao načelnika Odeljenja za organizovani i međukantonalni kriminal, čiji su inspektori u to vreme postizali zapažene rezultate na hapšenju brojnih i poznatih kriminalaca.

Bisera Turković Bisera Turković / Printskrin: YouTube/Al Jazeera Balkans

Pravosuđe Srbije ga tereti da je u periodu od januara 1993. do oktobra 1994. godine kao islednik u logoru u Goraždu učestvovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti koji su bili pripadnici Vojske RS.

Video: Goreću u paklu za Hrvatsku: Jezive reči ustaškog zločinca iz Jasenovca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trig

    18. oktobar 2021 | 18:41

    E moja Srbijo.....

  • Predrag Z.

    18. oktobar 2021 | 18:26

    Srbijo banana državo. Nemam reči. Sve ratne zločince puštate na slobodu. Sramota

  • Imate li

    18. oktobar 2021 | 19:11

    jos kog srbina da posaljete u hag pustili ste I onog ustasu iz tuzle sto je naredio da se mlada srpska vojska pobije sta uradise sramoto nasa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA