Dobio šest godina zatvora za obljubu ćerke

Osim kazne N. P. je izrečena i mera zabrane približavanja oštećenom licu na udaljenosti manjoj od 150 metara i zabrana komunikacije sa njim u trajanju od dve godine

  • 0
Pedofil, zlostavljanje Foto-ilustracija: Shutterstock

N. P. osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na šest godina zatvora zbog obljube četranestogodišnje devojčice.

Prema nezvaničnim informacijama, on je napastovao ćerku u julu i avgustu prošle godine.

Ovaj slučaj bio je zatvoren za javnost, a iz Suda je saopšteno da je N. P. osuđen na šest godina zatvora za krivično delo obljuba nad detetom mlađim od pe

Video: Pravili orgije sa maloletnicama: Uhapšenim pedofilima majke dovodile svoju decu

tnaest godina.

- Istom presudom optuženi je oslobođen optužbi da je počinio dva krivična dela obljuba sa detetom mlađim od 15 godina iz člana 172. stav 3. u vezi sa stavom 1. i 2. Krivičnog zakonika Republike Srpske - saopšteno je iz Okružnog suda.

Osim kazne, kako je saopšteno, N. P. je izrečena i mera zabrane približavanja oštećenom licu na udaljenosti manjoj od 150 metara i zabrana komunikacije sa njim u trajanju od dve godine računajući od dana pravosnažnosti presude.

- Vreme provedeno na izdržavanju kazne zatvora, ne uračunava se u vreme trajanja ove mere. Optuženom je u izrečenu kaznu zatvora uračunato vreme provedeno u pritvoru od 28. avgusta 2020. godine do 28. januara ove godine - navodi se u sudskom saopštenju.

Dodali su da su optuženom produžene i ranije izrečene mere zabrane koje su određene 28. januara i to zabrana sastajanja sa oštećenim licem kojem se ne sme približiti na udaljenosti manjoj od 150 metara. Te mere ostaju na snazi do drugačije odluke suda o merama zabrane.

Kako se navodi u sudskoj odluci, optuženi je upozoren da se protiv njega može odrediti pritvor, ako prekrši izrečene mere.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA