≫ 

Status vatrogasaca o kolegi Ivanu raznežio mnoge: Ženimo čoveka koji nam je ceo život posvetio

Status vatrogasaca izazvao brojne pozitivne reakcije na društvenim mrežama. Mnogi su lajkovali fotografiju i snimak bakljade koju su vatrogasci priredili kolegi, i iskoristili trenutak da Ivanu i Ani požele sve najbolje u životu

  • 0
Burme, venčanje, mladenci

Foto: Pixabay

Jedan vatrogasac iz Hrvatske doživeo je pravo iznenađenje na dan svog venčanja, pošto su kolege odlučile da mu čestitaju na nesvakidašnji način.

Subota je bila veliki dan za Ivana Borovca, vatrogasca profesionalne vatrogasne stanice HAC-ONC, ali i za njegove kolege iz DVD Gata, čiji je Ivan bio dugogodišnji član. Na dan Ivanovog venčanja, kolege iz ovog dobrovoljnog vatrogasnog društva odlučile su da Ivanu i njegovoj izabranici prirede iznenađenje, a osim što su mladence pozdravili sirenama i priredili im veliku bakljadu, na svojoj Fejsbuk stranici napisali su emotivnu objavu koja je prikupila veliki broj lajkova i pozitivnih komentara.

"Poseban je dan za naše društvo. Danas ženimo čoveka koji je ceo svoj život posvetio nama, ali i vatrogastvu uopšte. Svoje prve vatrogasne korake odšetao je kao član vatrogasne mladeži u koju ga je tada upisao njegov stric, naš tadašnji zapovednik, takmičeći se u raznim vatrogasnim takmičenjima i provodeći detinjstvo u vatrogasnom domu infekcija vatrogasnim virusom bila je neminovna.

U godinama koje su usledile položio je ispit za dobrovoljnog vatrogasca, zatim je radio kao operativac dobrovoljac nakon čega je završio školu za vatrogasnog tehničara, vatrogasnog strojara, položio A, B i C kategorije za upravljanje motornim vozililma i školu za kvalifikovanog vozača.

Nakon stotina odrađenih intervencija i stečenog iskustva njegov rad nagradio je 2012. godine i gradonačelnik grada Omiša dodelivši mu titulu najboljeg vatrogasca. Ipak najveća nagrada dolazi 2013. godine kada njegov kapacitet prepoznaje profesionalna vatrogasna stanica HAC - ONC, u kojoj i danas kao profesionalac obavlja dužnost vozača/vođe grupe.

Prelazak u profesionalce za njegov rad u DVD-u nije značio ništa.

Pa je tako u nadolazećim godinama završio sledeće: specijalizaciju za rad sa pneumatskim i hidrauličkim alatima, specijalizaciju za spasavanje dubina i visina, rad s motornim pilama, desantiranje i prevoz helihopterom, specijalizaciju za pilota bespilotnih letelica i dronova, specijalizaciju za vođu vatrogasne mladeži, stručni ispit za vatrogasca sa posebnim ovlašćenjima, specijalizaciju za navigatora vazdušnih snaga, a kao šećer na kraju čekamo i titulu inžinjera zaštite od požara.

Učestvovao je u svim katastrofalnim intervencijama koje su zadesile Republiku Hrvatsku: Makarska 2008, Slavonija 2014, Pelješac 2015, Majka svih požara 2017, Petrinja 2021 su samo neke od intervencija na kojima je Ivan rizikovao da bi pomogao i predstavljao naš DVD u što boljem svetlu.

S ponosom možemo reći da je jedan od naših zapovednika jer nije bilo jednostavno ni nabrojati sve ovo, a kamoli proći ceo taj vatrogasni put.

Danas smo tu da ga ispratimo u najvažniju intervenciju života sa srcem na isti način, sa istom količinom ljubavi i strasti koju je on pružio nama, jer biti voljen i biti izabran u ljubavi najlipša je stvar u životu.

Ivane i Ana bračna luka je glavna staza života u kojoj ne smete zaboraviti radovati se sličnostima koje vas povezuju i različitostima koje vas obogaćuju. Želimo vam sve najbolje i neka vas sreća koju danas osećate prate kroz ceo život", napisali su vatrogasci DVD-a Gata dragom kolegi i prijatelju.

Ovaj status izazvao je brojne pozitivne reakcije korisnika na društvenim mrežama. Ne samo što su lajkovali fotografiju i snimak bakljade koju su vatrogasci priredili svom kolegi, već su iskoristili trenutak da Ivanu i Ani požele sve najbolje u životu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA