≫ 

Luka Bulatović video porukom najavio samoubistvo

Bivši visoki funkcioner Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore ostavio oproštajnu video poruku

  • 0

Bivši visoki funkcioner Agencije za nacionalnu bezbednost Luka Bulatović, koji je 15. oktobra pronađen mrtav u iznajmljenom stanu, u podgoričkom naselju Momišići, ostavio je video poruku kojom se obratio crnogorskoj javnost

Bulatović je u oproštajnoj video poruci poručio da je postiđen zbog onog što je, kako je rekao, shvatio za šta se borio 30 godina. U video poruci, koju su objavili svi podgorički mediji, a RTCG i u centralnom dnevniku, Bulatović najavljuje samoubistvo.

Bulatović je rekao da se nakon 30 godina rada u Službi oseća postiđeno, jer je mislio da je delovao u skladu sa Ustavom i zakonom i u najboljem interesu građana, svojih kolega i svoje porodice. Na kraju je, kaže, uvideo da to nije baš tako.

"Poštovani građani Crne Gore, pre svega, uvažene i poštovane kolege Agencije za nacionalnu bezbednost, u Upravi policije, Specijalno tužilaštvo. Večeras sam se odlučio da uradim ono što sam celog svog života osuđivao", rekao je Bulatović i dodao  da je odlučio da napravi korak koji nije ništa drugo nego kukavičluk i bežanje.

"U prethodnom periodu moja obaveza je bila da znam. To što pojedine stvari nisam znao, a dešavale su se, pribojavao se jesam, nije opravdanje, jer sam na taj način ugrozio i svoje ljude sa kojima sam radio, svoje prijatelje sa kojima sam radio i sarađivao, iz Agencije i drugih državnih organa, pre svega porodicu", naveo je i dodao:

"Ovo je večeras moja odluka u znak izvinjenja svima njima i u znak da zbog činjenja ili nečinjenja osećam ogromnu sramotu i stid, sa kojom dalje ne mogu da se nosim".

Poručio je i da je skoro 30 godina svog života i rada, profesionalnog, svaki svoj korak napravio u najdubljem ljudskom uverenju da radim u skladu sa Ustavom i zakonom, u najboljem interesu građana, u najboljem interesu svojih kolega, najboljem interesu svoje porodice.

"Danas vidim da to nije bilo tako. Danas sam zbog toga postiđen. Danas zbog toga činim ovaj korak na koji nimalo nisam ponosan, za koje sve one koji su me smatrali prijateljem, sve one koji su me smatrali neprijateljem, molim da mi oproste", rekao je, između ostalog, u oproštajnoj poruci Bulatović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA