≫ 

Detalji pljačke pošte u Nikšiću: Ubili radnika, ukrali novac, pa zapalili džip kojim su pobegli

U oružanoj pljački teško je ranjen radnik obezbeđenja, koji je kasnije podlegao povredama

  • 0
Policija uklanja barikade na Cetinju, Crna Gora

Foto: Nikola Tomić

Jutros oko devet časova došlo je do oružane pljačke ispred nove pošte u Nikšiću. Navodno su tri masikirane osobe sa automatskim oružjem kod službenog ulaza u pošti sačekale vozilo sekjuritija gde se nalazila veća količina novca planirana za penzije, prenose Vijesti.

Tom prilikom teško je ranjen radnik obezbeđenja Ljubiša Mrdak, koji je kasnije podlegao povredama, dok su drugu dvojicu napadači poprskali biber sprejom.

Nakon što su uzeli novac pobegli su džipom u nepoznatom pravcu.

- Pacijent je primljen sa prostrelnom ranom grudnog koša. Zabeleženo je veliko prisustvo vazduha i krvi u grudnom košu. Nakon obrade pacijenata i uspostavljanja vitalnih parametara pacijent je kolima bolnice upućen u KCCG - rekao je ranije direktor nikšićke bolnice dr Marko Mitrović.

Kako su saopštili iz policije, džip za kojim se tragalo pronađen je spaljen. Prema nezvaničnim saznanjima, džip je pronađen kod Slanog jezera.

 

 

Kako javljaju Vijesti, ispred poše je pronađeno više čaura i na terenu su pripadnici Forenzičkog centra. Deo Nikšića je blokiran.

Iz Uprave policije saopšteno je da se za izvršiocima razbojništva traga.

Oni su kazali i da je o ovome obavešten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu.

- Jutros oko 8:50 časova ispred prostorija Pošte Crne Gore u ulici Jola Piletića u Nikšiću došlo je do razbojništva kojom prilikom su izvršioci upotrebili vatreno oružje usled čega je radnik obezbeđenja zadobio teške telesne povrede. Policija intenzivno traga za izvršiocima razbojništva koji su jutros naoružani izvršili ovo krivično delo i otuđili za sada neutvrđenu količinu novca. Povređeni radnik obezbeđenja je hospitalizovan u Medicinskom centru u Nikšiću. O događaju je obavešten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvo u Podgorici a na licu mesta se vrši uviđaj. Brzim i efikasnim radom policije u mestu Grebice pronađeno je zapaljeno vozilo za koje je sumnja da je korišćeno u izvršenju ovog krivičnog dela - navodi se u saopštenju UP.

Video: Filmska pljačka: Prodavačica zaspala u radnji, lopov iskoristio priliku da isprazni kasu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA