≫ 

Momci koji su u Međimurju bežali od policije sa sefom i puškom su sinovi političara

Dvojica od trojice mladića kod kojih je policija juče u okolini Čakovca pronašla arsenal oružja i municije su, prema izvorima, sinovi lokalnog političara

  • 0
Gornji Hrašćan, Hrvatska policija, hapšenje, oružje, naselje u Međimurju Foto: PU Međimurska

Policija je juče u Gornjem Hrašćanu na osnovu naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršila pretres kuće i drugih prostora koje koristi 21-godišnjak.

Pre početka pretresa policijci su videli kako dva momka trče iz dvorišta spomenute kuće. U rukama su držali sumnjive predmete koje su u jednom trenutku bacili, prenosi Index.

Sinovi lokalnog političara bežali sa puškom i sefom

Brzom reakcijom policajaca oba mladića su uhapšena i privedena.

U policiji je ustanovljeno da su 29-godišnjak i njegov tri godine mlađi prijatelj sa područja opšine Nedelišće, u pokušaju bega bacili automatsku pušku i sef u kome se nalazio domaći i strani novac.

Sef su policajci pronašli i zaplenili.

Telegram piše da je iz više pouzdanih izvora saznao da su dvojica od trojice mladića kod kojih je policija juče u okolini Čakovca pronašla arsenal oružja i municije, sinovi lokalnog političara.

Njega su pitali kako to da su protiv njegovih sinova podnete krivična prijave u vezi sa oružjem, na šta je on burno reagovao, poručivši da lokalni mediji, koji su o tome ranije pisali, preteruju.

Optužio je zatim policiju da sarađuje sa dilerima i najavio da će uskoro objaviti neke veoma važne nove informacije.

U kući nađena municija i duvan

Nadalje, tokom pretresa kuće i drugih prostora u Gornjem Hrašćanu pronađene su i od 21-godišnjaka oduzete dve PVC kese u kojima se nalazilo oko 28 kilograma duvana, vazdušna puška, 37 metaka, dva šaržera za automatsku pušku i dve digitalne vage.

Protiv tri momka podignute su krivične prijave

Istraga je u toku, rečeno je iz PU međimurska.

Video: Skandal u Novom Sadu: Umesto srpske vijori se hrvatska zastava

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA