≫ 

Držali devojku kao roba i terali na prostituciju: Trojac iz Zagreba "pao" zbog trgovine ljudima

Žena i dva muškarca mušterije za devojku tražili preko oglasa, pa joj uzimali novac

  • 0
Trafiking, trgovina ljudima, prodaja žena, belo roblje, human trafficking Foto: Shutterstock

Žena i dva muškarca osumnjičeni su da su 26-godišnju devojku u Zagrebu mesecima primoravali na prostituciju i da su je držali u odnosu koji bi mogao da se okarakteriše kao ropstvo.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakinjom i dvojicom muškaraca starosti 42 i 39 godina zbog sumnje da su počinili krivično delo trgovina ljudima na štetu 26-godišnjakinje. Sumnja se da su od aprila do početka oktobra 2021. godine, upotrebom sile i pretnje ostvarili nadzor nad 26-godišnjakinjom koja je u tom razdoblju bila blisko povezana s 42-godišnjakom, a sve u cilju sticanja imovinske koristi putem njenog iskorišćavanja u vidu pružanja seksualnih usluga uz novčanu naknadu. Na takav su način osumnjičene osobe nad oštećenom uspostavile odnos sličan ropstvu", navode iz policija.

Naime, sumnja se da je 42-godišnjak pretnjama, nasiljem i fizičkim zlostavljanjem, kao i zaključavanjem u kuće ili stanove na području Zagreba prisiljavao 26-godišnjakinju na pružanje seksualnih usluga uz novčanu naknadu, a što je ona iz straha za svoj život i radila, piše Index.hr.

Mušterije tražili uz pomoć oglasa

Isto se tako sumnja da je 42-godišnjak u dogovoru s 40-godišnjakinjom, od aprila do avgusta 2021. godine, putem objavljenih oglasa pronalazio osobe kojima je oštećena u za tu svrhu unajmljenim stanovima, apartmanima i hotelima u Zagrebu pružala seksualne usluge uz novčanu naknadu. Taj je novac 26-godišnjakinja morala da preda 42-godišnjaku i 40-godišnjakinji.

Ukratko, 42-godišnjak je devojku terao na prostituciju i zlostavljao je, 40-godišnja žena je tražila mušterije, a 39-godišnji muškarac je ponekad vršio prevoz.

Nadalje, 40-godišnjakinja je putem objavljenih oglasa pronalazila potencijalne korisnike seksualnih usluga i upućivala ih oštećenoj, koju bi slala na razne adrese u Zagrebu, a na kojima je prethodno dogovorila pružanje seksualnih usluga uz novčanu naknadu. Takođe je povremeno, sumnja se, za prevoz oštećene na prethodno dogovorene lokacije na kojima će pružiti usluge uz novčanu naknadu, angažovala osumnjičenog 39-godišnjaka koji je i prevozio prema prethodnom dogovoru s 40-godišnjakinjom i 42-godišnjakom.

Sumnja se i da je 40-godišnjakinja u ime oštećene iznajmila jednu od kuća u Zagrebu u kojoj je pružala seksualne usluge osobama koje bi joj 40-godišnjakinja poslala.

Naterala je na seksualne odnose u ugostiteljskom objektu

Tokom leta 2021. godine osumnjičena 40-godišnjakinja je oštećenu pozvala u ugostiteljski objekt u Zagrebu, kako bi je primorala na pružanje seksualnih usluga, a 26-godišnjakinja joj se suprotstavila. Međutim, 40-godišnjakinja ju je verbalno i fizički napala, što je kod oštećene izazvalo strah, te je i nastavila da pruža seksualne usluge uz novčanu naknadu, dok su tako pribavljeni novac međusobno delili 40-godišnjakinja i 42-godišnjak.

"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe su predate pritvorskom nadzorniku, dok je poseban izveštaj podnet Opštinskom državnom tužilaštvu u Zagrebu. Prema oštećenoj osobi policija je inicirala pružanje pomoći u skladu sa Nacionalnim Planom za suzbijanje trgovine ljudima", objavila je policija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA