≫ 

Mladić u Zagrebu prodavao izmišljene stanove: Ljudima iz džepova "izbio" milione

Mislivši da je sve što im govori i pokazuje istina, građani su uplaćivali avanse za kupovinu stanova

  • 0
Zgrada stanovi Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Na osnovu falsifikovanih arhitektonskih nacrta zgrade, ugovora o ortaštvu, kao i onih sa izvođačem radova, utvrđeno je da je jedan zagrebački preduzetnik (20) obmanuo najmanje šest osoba, kojima je izvukao iz džepova preko 2,3 miliona kuna (oko 305.000 evra). Reč je o proširenju istrage nad mladićem u odelu nakon što je početkom meseca već prijavljen da je sa 21-godišnjim saradnikom doveo u zabludu tri osobe i od njih uzeo 630.000 kuna.

Na teret mu se stavlja niz prevara i krivotvorenja isprava na štetu četiri muške i dve ženske osobe. Naime, on ih je doveo u zabludu da u zapadnom delu Zagreba planira izgraditi stambenu zgradu i da je kompletna dokumentacija već rešena. Pokazivao im je krivotvorene arhitektonske nacrte stambene zgrade, ugovor o ortaštvu, ugovor s izvođačem radova kao i uplate o kupovini keramičke opreme.

Mislivši da je sve što im govori i pokazuje istina, građani su potpisivali ugovore o kupovini stanova u još neizgrađenoj stambenoj zgradi, pa su na fabrike 20-godišnjaka, u kojoj je on ujedno i direktor, uplaćivali avanse za kupovinu stanova. Uplatili su tako oko 2,3 miliona kuna za stanove, kako se kasnije ispostavilo, ne postoje, piše Jutarnji.hr.

Prethodno je policija istraživanjem utvrdila da je s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, isplanirao prevare. Sa namerom dovođenja u zabludu, 20.  jula ove godine oglasio na internetu oglas u kojem je navede da njegova fabrika prodaje stanove u još neizgrađenoj zgradi.

- Na takav oglas u narednim danima javili su se zainteresirani kupci kojima je osumnjičeni lažno predočio da je dovršena izrada projektne i druge potrebne dokumentacije kao i zaključen ugovor s izvođačem građevinskih radova, a što su preduzetnik i njegov poslovni partner potkrepili i lažnom činjenicom da je upravo osumnjičeni 21-godišnjak i glavni inženjer gradilišta za navedeni projekt izgradnje stambene zgrade - saopštili su iz policije početkom meseca dodajući da je 20-godišnjak tad s troje oštećenih zaključio predugovore o prodaji stanova veličine 40 i 45m2.

Kupci su, ništa ne sluteći, uplatili tom prilikom 630.000 kuna avansa, a varalice su nastavile da ih dovode u zabludu servirajući im novu falsifikovanu dokumentaciju.

Video: Aco Pejović na hitnoj konferenciji za novinare: U moje ime je učinjena velika prevara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA