≫ 

Izgubio roditelje u požaru u Brčkom, među stradalima i deca: Ne znam kako ću ovo preživeti

U požaru je poginulo šest osoba, među kojima je dvoje dece

  • 2
Požar Brčko, naselje Suljagića sokak, nesreća

Foto: A. K./Klix.ba

Mehmed Salihović, sin bračnog para koji je sa još četiri osobe stradao u naselju Suljagića sokak u Brčkom, kazao je da mu je ovo najgori dan u životu.

- Ne mogu da verujem da mojih roditelja više nema - govori kroz suze Mehmed Salihović za Avaz.

Od velike tuge i nesreće koja ga je snašla, nije mogao da kaže ko je još od članova njegove porodice nastradao.

- Ne znam kako ću ovo preživeti - uspeo je Mehmed da izgovori nekoliko reči.

Podsetimo, u nezapamćenoj tragediji koja se dogodila jutros u Brčkom, nakon što je požar zahvatio jedan stambeni objekat, život je izgubilo šest osoba.

Službenici brčanske policije jutros u 6:20 sati su dobili prijavu da je u ulici Sarajevska, na skretanju prema naselju Suljagića sokak izbio požar u stambenoj kući. Izlaskom na mesto događaja, policija i vatrogasci su u kući pronašli šest mrtvih osoba, uz četvoro povređenih.

Na mestu događaja od ranih jutarnjih sati nalaze se ekipe istražitelja i policije koji obavljaju uviđaj i utvrđuju uzrok smrti šest osoba. Prema nezvaničnim informacijama, smrt stradalih je verovatno nastupila usled gušenja ugljen-monoksidom.

Komšije su za Klix rekle da ih je ova tragedija mnogo potresla, posebno zbog činjenice da su bili u bliskom odnosu sa jedanaestočlanom romskom porodicom koja je živela u neimaštini.

- Još uvek ne mogu da verujem šta se dogodilo i kakva je tragedija zadesila naš komšiluk. Ova porodica je bila dobra i poštena, a smrt ih je zadesila zbog neimaštine. Nekada ranije, vlasnik kuće, koji je takođe poginuo, imao je kafanu, ali je nakon bolesti morao zatvoriti i tada je nastupila kriza kod njih. Živeli su tako što su ostali članovi porodice prosili. Znam da su bili više gladni nego siti, jednom rečju to je bila beda. U kući su imali jedan mali šporet, a grejali su se tako što su im komšije donosile drva - rekao je komšija Meho Šečić za Klix.

On navodi da je ova brčanska porodica živela u kući bez struje i vode, naglasivši da su uveče tri ili četiri sveće palili kako bi osvetlili prostorije u kojima su boravili.

- Prema onome što znam, požar su izazvale najverovatnije sveće, a sve stradale ugušio je dim koji se stvorio u sobama. Nažalost, poginuli su otac, majka, kćerka, snaja i dvoje dece. Zet je uspeo da se spase tako što je pobegao nakon izbijanja požara, ali je četvoro dece povređeno. Troje se nalazi kod nas u bolnici u Brčkom, dok je jedno prevezeno u Tuzlu. Nadam se da će svi od njih preživeti - navodi Šečić, čije je svedočenje potvrdilo i još nekoliko komšija koje su se nalazile u neposrednoj blizini kuće.

Iz zdravstvene ustanove Brčko je saopšteno da je na pedijatriju primljeno sedam osoba. Od tih sedam šest je zadržano na lečenju.

- Jedna osoba je transportovana za Tuzlu. Takođe, jedna osoba s opekotinama je zadržana na hirurgiji - izjavio je Salih Ibrahimbegović, portparol Javne zdravstvene ustanove Brčko.

(Telegraf.rs/Foto: Klix)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA