Crna Gora odobrila azil milijarderu sa poternice: Rusija se protivi

Ovaj milijarder iz Azerbejdžana pušten je iz istražnog zatvora u Podgorici, nakon što je prethodno dobio azil

  • 0
Telman Ismailov Foto: Profimedia/Said Tcarnaev / Sputnik

Istražni komitet Rusije saopštio je danas da se ne slaže sa odlukom vlasti Crne Gore da odobre politički azil biznismenu Telmanu Ismailovu, koji se u Rusiji tereti za ubistvo.

Ovaj milijarder iz Azerbejdžana pušten je iz istražnog zatvora u Podgorici, nakon što je prethodno dobio azil, prenele su prethodno podgoričke "Vijesti".

- Istražni komitet Rusije ne može da se složi sa donetom odlukom... Ismailov nije izdržao zakonom utvrđenu kaznu za izvršenje teških zločina tako da se i dalje nalazi na poternici - navodi se u saopštenju Komiteta, prenosi Sputnjik.

Ismailov je uhapšen početkom oktobra po poternici Rusije zbog sumnje da je organizovao ubistvo dvojice preduzetnika u Rusiji.

- Predsednik Istražnog komiteta Rusije je na osnovu informacija o odbijanju izručenja Ismailova naložio međunarodno-pravnom odeljenju da u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Rusije detaljno analizira razloge za odbijanje izručenja nakon čega će sačiniti izveštaj - dodaje se u saopštenju a prenosi Tanjug.

Video: Binić: Arkana traži pola Evrope, a on sa Zvezdom u Glazgovu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA