≫ 

Šampion humanosti: Dalibor iz Plandišta prvo donirao kožu nepoznatom čoveku, a sada i bubreg

Rajko Medojević i njegova porodica zahvalni su što je Dalibor Bajić odlučio da baš njemu pomogne

  • 0
Dalibor Bajić

Foto: NVO "Izvor života"

Tridesedjednogodišnji Dalibor Bajić iz Plandišta je 2012. godine uzeo donorsku karticu i pre tri godine je donirao kožu nepoznatom čoveku iz sela kod Majdanpeka, a sada se odlučio na korak dalje - doniraće bubreg, takođe nepoznatoj osobi, Rajku Medojeviću iz Mojkovca koji je od 2019. godine na dijalizi.

Rajko Medojević i njegova porodica zahvalni su što je Dalibor Bajić odlučio da baš njemu pomogne, kažu u nevladinoj organizaciji "Izvor života" čiji je Dalibor volonter.

Dalibor Bajić prethodno donirao kožu čoveku u okolini Majdanpeka

- Cilj mu je da pokaže ljubav među nama, da smo svi jednaki pod ovim nebom. Drago mu je što ima saradnju sa našom organizacijom i ima mogućnost da preko nas pomaže - saopštio je "Izvor života", a prenele Vijesti.

Iz organizacije su dodali da su ponosni na svoje volontere koji se sve više odlučuju na donacije organa ljudima koji su u nevolji jer, kako kažu, nema veće sreće od one kada nekom poklonite šansu za novi život.

Transplantacija bubrega treba da bude obavljena u Istanbulu, a Medojeviću je za tu svrhu, kao i za putne troškove, potrebno oko 40.000 eura, koje porodica nije u mogućnosti da nabavi.

- Pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu da Rajko što pre reši agoniju u kojoj se nalazi - apelovali su iz ove organizacije.

Svi koji žele da pomognu sredstva mogu uplatiti na žiro račune kod Crnogorske komercijalne banke 510220497028301574 ili na devizni IBAN ME 25510000000122232262

Video: Nišlija (56) donirao sinu bubreg i spasao mu život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA