≫ 

Janša i ministar odbrane Tonin dobili pretnje smrću

Premijer je dobio pretnje smrću u pošiljci koja je bila poslata na njegovu privatnu adresu

  • 0
Janez Janša Foto: Tanjug/AP

Slovenački premijer Janez Janša dobio je pošiljku u kojoj se njemu i njegovoj porodici preti smrću, a slicnu pretnju dobio je i ministar obrane Matej Tonin, javili su večeras slovenački mediji.

Kako prenosi Slovenačka televizija, premijer je dobio pretnje smrću u pošiljci koja je bila poslata na njegovu privatnu adresu, što je potvrdio i premijerov kabinet.

Policija istražuje slucaj, prenosi Hina.

Mediji su preneli da su Janša i Tonin u petak na svoje adrese dobili pisma koja su sadržala pretnje smrću i u kojima je bila "municija većeg kalibra", a pretnje su upućene i članovima Janšine porodice.

Nova24.tv, koju je osnovala Janšina Slovenska demokratska stranka (SDS), navodi da to nije prvi put da se na taj način preti premijeru.

Ta TV stanica je na svom portalu ocenila da je očigledno da je reč o "posledici stvaranja psihoze od strane mejnstrim medija".

Hoće li to konačno "otrezniti one koji još veruju u dobre namere potomaka komunisticke revolucije", navodi se u tekstu.

Janša mejnstrim medije često optužuje da su iz političkih motiva na strani levice koja želi da sruši njegovu vladu, kao da mediji i levičarska opozicija stoje iza protesta kojima se zahtevaju prevremeni izbori.

Video: Žestoki sukobi na protestima u Ljubljani: Policija bacala suzavac i gađala vodenim topovima narod

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA