Branislav je Milicu zapalio pred njenom ćerkom: Dobio je 30 godina za svirepo ubistvo

U presudi se navodi da je Stanivuković od 2010. zlostavljao Milicu, tako što ju je tukao i psihički maltretirao, braneći joj da ga napusti i da bilo kome priča o tome

  • 6
suđenje, čekić Foto: Pixabay/succo

Branislav Stanivuković (44) iz Kukulja kod Srpca osuđen je na 30 godina zatvora zbog svirepog ubistva nevenčane supruge Milice Marinković (33) koju je polio benzinom i zapalio.

Zločin se dogodio 20. jula prošle godine u Aleksandrovcu kod Laktaša. U presudi se navodi da je Stanivuković, na očigled Miličine ćerke Slađane, suprugu polio benzinom i zapalio. Tom prilikom Milica je zadobila opekotine 2. i 3. stepena po glavi, leđima i na obe ruke. Hospitalizovana je u UKC Republike Srpske gde je preminula posle 13 dana.

U presudi se navodi da je Stanivuković od 2010. zlostavljao Milicu, tako što ju je tukao i psihički maltretirao, braneći joj da ga napusti i da bilo kome priča o tome, prenosi Avaz.

- Kada je oštećena, tokom 2012. godine, uspela da pobegne kod majke u Austriju, optuženi je zapalio kuću njenog očuha u Mrčevcima kod Laktaša. Iz straha za život svoje ćerke, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, ona se vratila optuženom i nastavila s njim da živi u vanbračnoj zajednici - navodi se u presudi.

Pojašnjava se da je 20. jula ujutru Stanivuković automobilom pratio Milicu i njenu ćerku na putu Mrčevci - Aleksandrovac. Kada im je prišao, izašao je iz vozila noseći plastičnu flašu, sa 1,5 litara benzina.

- Oštećena je u tom momentu počela da beži, ali je optuženi sustigao i polio benzinom po glavi i telu. Potom ju je zapalio otvorenim plamenom iz upaljača, svestan da će tako prouzrokovati njenu smrt, što je i hteo.

Predsednik sudskog veća Dragan Uletilović rekao je da na strani optuženog nije bila ni jedna olakšavajuća okolnost i da je delo počinio u uračunljivom stanju.

Stojan Vukajlović, advokat optuženog, nezadovoljan je presudom i najavio je žalbu.

- Ovo je pravni nonsens. Neverovatno je da se sve vreme govori o nasilju u porodici, a da to sud kvalifikuje kao teško ubistvo - rekao je Vukajlović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Minaaa

    25. oktobar 2021 | 23:57

    Za takav zločin malo je dobio maloooooo.

  • Lora

    26. oktobar 2021 | 03:22

    Divljao dok je nije ubio. Drzava i zakoni u Srbiji ne postoje, da kaznjavaju te zivotinje,. Drzava se bavi kradjom a narod prepusten da se sam brani.

  • Lord

    26. oktobar 2021 | 09:10

    Ni jedna olaksavajuca okolnost,a 30 godina??? Zasto ne 40,ili dozivotna? Mada bi to najbolje bilo na vesala...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA