≫ 

Horor u Slavoniji: Srpkinja sinu kupila ženu (15), devojčicu tukli i držali zatočenu

Policija istragu sprovodi i protiv muža Srpkinje, i još dvoje hrvatskih državljana, roditelja devojčice

  • 3
Silovanje, zlostavljanje, maltretiranje, devojka

Foto-ilustracija: Shutterstock

U Hrvatskoj se vodi istraga protiv četiri osobe zbog sumnje da su dogovorili prisilan brak svoje dece.

U Županijskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu ispitani su 35-godišnji hrvatski državljanin i 30-godišnja srpska državljanka, roditelji 14-godišnjaka. Uz njih, ispitani su i 36-godišnjak i 37-godišnjakinja, oboje hrvatski državljani, roditelji 15-godišnjakinje. Doneseno je rešenje o sprovođenju istrage protiv njih, a osumnjičeni su za trgovinu ljudima, javlja Dnevnik.

Roditelji 14-godišnjaka, 35-godišnjak i 30-godišnjakinja, su u gradu na području Brodsko-posavske županije došli u kuću u kojoj je živela 15-godišnjakinja s roditeljima.

Namera im je bila da dogovore prisilni brak devojčice i dečaka, ali i cenu za koju će kupiti devojčicu. Ona se protivila prisilnom braku zbog čega su joj pretili batinama.

Roditelji su, bez obzira na sve, obavili "prodaju" devojčice. Roditelji dečaka su devojčicu zarobili. Okrivljeni su i za pokušaj nanošenja teške telesne povrede detetu koje se opiralo prisilnom braku.

Svo četvoro osumnjičeni su za trgovinu ljudima. Uz to, roditelji dečaka osumnjičeni su za oduzimanje slobode devojčici i nanošenje teške telesne povrede u pokušaju, a otac devojčice za pretnju detetu.

Video: Policija upala u stan i pronašla telo devojčice: Jezivo ubistvo, žrtva nasilno ubijena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA