Ministarka Natalija Trivić na otvaranju "Zapleta"

Ministarka prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić prisustvovala je otvaranju Međunarodnog festivala glumca "Zaplet" u Gradskom pozorištu "Jazavac" Banja Luka

  • 0
Ministarka Trivic sa suprugom na otvaranju festivala glumca ZAPLET Foto: Aleksandar Čavić

Otvaranje je obeležilo premijerno izvođenje predstave "Moj muž" Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Tom prilikom ministarka Trivić je istakla da je raduje što ovogodišnji festival otvara Jugoslovensko dramsko pozorište premijernim izvođenjem, s obzirom na intenzivne aktivnosti na jačanju saradnje u oblasti kulture i umetnosti između Srpske i Srbije.

- Naši strateški ciljevi usmereni su na iniciranje i pospešivanje saradnje između institucija i stvaralaca iz Republike Srpske i Srbije u kontekstu stvaranja jedinstvenog kulturnog prostora, i u tom smislu veoma me raduje učešće pozorišta iz Srbije na festivalima u Republici Srpskoj, rekla je ministarka Trivić.

Ministarka Trivic sa suprugom na otvaranju festivala glumca ZAPLET Foto: Aleksandar Čavić

Dodala je da će dodatnu vrednost ovom događaju svakako dati i koprodukcije iz Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, kao i razgovori sa glumcima koji će biti upriličeni u okviru festivala.

Međunarodni festival glumca "Zaplet" u Gradskom pozorištu "Jazavac" Banja Luka održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA