U Zagrebu u pripremi ponovno otvaranje Arene za novozaražene

"Danas su zabeležena 4.154 nova slučaja zaraze. Udeo novozaraženih za 24 sata je 33.77 odsto. U bolnici je 1.321 osoba, a pomoć respiratora potrebna je za 160 pacijenata", rekao je ministar zdravlja, Vili Beroš

  • 0
Zagrebačka arena

Foto: Shutterstock

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Hrvatskoj u pripremi je ponovno otvaranje zagrebačke Arene za smešaj obolelih od korona virusa, najavio je na današnjoj sednici vlade ministar zdravlja Vili Beroš.

- Danas su zabeležena 4.154 nova slučaja zaraze. Udeo novozaraženih za 24 sata je 33.77 odsto. U bolnici je 1.321 osoba, a pomoć respiratora potrebna je za 160 pacijenata - rekao Beroš.

Ministar je rekao da je juče održan sastanak ekspertske grupe Ministarstva zdravlja i da je konstatovano da je popunjenost bolnica u Zagrebu visoka i da treba povećati broj kreveta na intenzivnoj nezi.

Rekao je i da je u pripremi ponovno otvaranje zagrebačke Arene za obolele.

- I dalje se nastavlja trend od 75 odsto necepljenih među zaraženima, hospitalizovanim i preminulima. Zdravstveni sistem sprema se na nova opterećenja. Uz dostupne vakcine i jasna pravila mnoge hospitalizacije možemo izbeći - rekao je Beroš.

Dodao je i da je više od 80 odsto lekara vakcinisano.

- Put izlaska iz epidemije se neminovno i nepotrebno produžava. Poruka nauke je jasna - moramo ubrzati izlazak iz epidemije, a put za to je vakcinacija - rekao je Beroš.

Video: Kako da za 5 minuta izvadite kovid propusnicu: Kompletno video uputstvo

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA