Hrvatska ponovo oborila rekord u broju zaraženih od korone: Registrovano više od 7.000 novoobolelih

Ministar zdravlja je rekao da je zagovornik ličnih sloboda, ali da one prestaju kad ugrožavamo tuđe zdravlje i živote

  • 0
Hrvatska, korona virus, Zagreb

Foto: Profimedia/Goran Kovacic/Pixsell / Xinhua News

Prema najnovijim podacima korona virus je danas u Hrvatskoj potvrđen kod više od 7.000 pacijena.a

Ovu informaciju potvrdio je i Ministar zdravlja Vili Beroš.

- Danas je, nažalost, preko 7000 novozaraženih. Nalazimo se na vrhuncu četvrtog talasa i ne znamo što nas čeka. Međutim, potpuno je jasno da znamo koje su mere kojima možemo smanjiti taj porast dnevno novozaraženih i zaista mislim da je vreme da se svi zajedno malo koncentrišemo, razmislimo o svojoj ulozi u ovoj epidemiji i napravimo ono što je najbolje, a najbolje je u ovom trenutku vakcinisati se i poštovati osnovne protivepidemijske mere - poručio je Beroš.

Ministar je dodao da je zagovornik ličnih sloboda, ali da one prestaju kad ugrožavamo tuđe zdravlje i živote, prenosi Index.

Beroš nije mogao da otkrije tačan broj preminulih i hospitalizovanih jer ti brojevi stižu oko 11 sati, ali je dodao da možemo biti sigurni da će i ti brojevi biti u porastu.

Podsetimo, juče je u Hrvatskoj registrovano 6932 nova slučaja virusa, najviše od početka pandemije. Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj je iznosio 28.541. Među njima je 1711 pacijenata na bolničkom lečenju, od toga je na respiratoru 231 pacijent. Juče je preminulo 36 osoba.

Zbog porasta broja zaraženih Nacionalni krizni štab doneo je odluku o uvođenju novih kovid mera.

Kako je odlučeno, od 15. novembra širi se upotreba kovid propusnica, koje će biti obavezne za korisnike i zaposlene u javnim i državnim službama, a od sutra se dodatno ograničavaju okupljanja.

- Za sprečavanje širenja zaraze potrebno je delovati u tri smera: postići što veću vakcinisanost, ograničiti okupljanja, postići što veću sigurnost prilikom obavljanja poslovanja koja se neće ograničiti - rekao je načelnik Nacionalnog štaba Davor Božinović.

On je rekao da se od danas ograničavaju okupljanja, a od 15. novembra širi upotreba kovid propusnica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA