≫ 

Detalji trovanja porodice iz Zagreba: Devojčica (14) u bolnicu dovezena bez svesti

Zagrebačka policija izvestila je o trovanju petoročlane porodice, među kojima je i troje dece

  • 0
Markov trg, hrvatska policija Foto: Tanjug/HINA/Damir Sencar

Korišćenje benzinskog agregata u kasnim večernjim satima u sredu na četvrtak umalo je koštalo života petočlanu porodicu iz Jastrebarskog u Hrvatskoj. Zbog trovanja ugljen monoksidom, troje dece, kao i njihovi roditelja, oko ponoći stigla je Hitna pomoć, ali i policija.

Roditelji su nakon ukazane lekarske pomoći i lečenja kiseonikom u KBC "Sestre milosrdnice" otpušteni iz bolnice, dok su njihova deca zadržana na lečenju u Dečjoj bolnici u Klaićevoj u Zagrebu.

- Kod nas je kolima Hitne pomoći u četvrtak tokom noći dovezena devojčica stara 14 godina, koja je bila bez svesti. Kliničkom i dijagnostičkom obradom koja je usledila, dokazano je da se radilo o trovanju ugljen monoksidom, pa je hospitalozivana. Od početka lečenja devojčica je na terapiji kiseonikom uz praćenje vitalnih funkcija. Trenutno je pacijentkinja stabilno i došlo je do poboljšanja njenog opšteg stanja - kaže za Jutarnji prof. dr Goran Roić, direktor Dečje bolnice u Klaićevoj.

Dodaje da su u bolnicu primili još dvoje dece od devet i 12 godina, koja su takođe imala trovanje ugljen monoksidom, ali lakše. Zadržani su u bolnici, ali njihovo stanje nije zabrinjavajuće.

Roditelje je, po povratku kući, dočekala policija kako bi obavili uviđaj i utvrdili sve okolnosti koje su prethodile trovanju. I drugi dan od događaja policija je bila u dvorištu, fotografisala i uzimala sve potrebne dokaze za istragu.

Komšije u šoku

Komšije peteročlane porodice šokirane su zbog onog što se dogodilo.

- Nismo čuli kad je kod njih došla Hitna jer smo spavali na dvorišnoj strani kuće, nego se tek ujutru vest proširila ulicom. Samo da svi budu dobro. Draga su porodica, vredni. Majka dečice radi u školi, mislim kao asistentkinja u nastavi, a tata je penzionisano vojno lice. Strah me je i pomislim kakav su užas proživeli tu noć - kaže jedna komšinica.

Drugi komšija kaže da je čuo da su upalili agregat u kući jer su to veče došli da im isključe struju.

- Imaju peć na drva, tako da ga očigledno nisu palili zbog grejanja. Inače, bračni par s decom živi na spratu dok je u prizemlju baka koja je, mislim, trenutno u Nemačkoj - zaključio je drugi komšija.

Iz PU zagrebačke kažu da je do trovanja došlo najverovatnije usled korišćenja benzinskog agregata u zatvorenom prostoru, ali tačan uzrok biće poznat nakon završetka uviđaja, kao i eventualna kaznena odgovornost nekog od ukućana.

Video: Dezinfikovao prodavnicu pa otrovao dvoje ljudi: Žrtve su stradale pošto su pojele lubenicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA