Tužilaštvo će tražiti obdukciju tela devojčice (2) iz Kaknja: Operisala je doktorka bez licence

Kantonalna inspekcija je u međuvremenu izvršila nadzor u privatnoj zdravstvenoj ustanovi u kojoj je devojčica lečena

  • 3

Iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu potvrđeno je da će tražiti obdukciju tela dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja, nakon što je preminula rano jutros, prenosi portal Klix.

Istaknuto je da MUP Kantona Sarajevo pod nadzorom Tužilaštva intenzivno preduzima radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti.

Muris Gadžun, Dženin otac, jutros je objavio da je njegova kćerka preminula. Devojčica je operisana u sarajevskoj privatnoj oftamološkoj ordinaciji "Dr Halimić". Nakon toga se njeno zdravstveno stanje zakomplikovalo, zbog čega je smeštena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Džena je bila u komi.

Iz jedine laboratorije ovlašćene za verifikaciju medicinskih aparata Verlab saopštili su da uređaji iz spomenute ordinacije nisu bili na njihovom spisku, a iz lekarske komore Kantona Sarajevo navedeno je da lekarka koja je operisala Dženu nije imala njihovu licencu.

Kantonalna inspekcija je u međuvremenu izvršila nadzor u spomenutoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi, a kantonalni ministar zdravlja Haris Vranić je najavio kontrolu svih privatnih zdravstvenih ustanova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A deteta vise nema

    14. novembar 2021 | 14:48

    Tuzno 🦋. Pocivaj u miru drago dete 🙏. Saucesce porodici

  • Nejasno

    14. novembar 2021 | 15:18

    Zar svaki kanton ima licencu? Oftalmolog je radila u Zenici

  • Margit

    15. novembar 2021 | 07:06

    Moje iskreno saucesce, porodici, ali neznam sta da kazem davnih osamdesetih u Medicinskom Centru Majdanpek umrla je dvogodišnja devojci ca, operisao je vrsni hirurg tog centra, imala je neku tumefakciju u preponi, u toku noci su svi organi otkazali posle operacije. Tuga je to, bila a i ovo je velika tuga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA