≫ 

Milošević: Srbi uvek za prevazilaženje podela u Vukovaru

Milošević drugi put za redom u Koloni sećanja u Vukovaru, a njegova poruka je da je došao da se pokloni žrtvama, iskaže dužno poštovanje porodicama ubijenih i nestalih

  • 1
Boris Milošević, Novi predsednik Srpskog narodnog vijeća Boris Milošević / Foto: Tanjug

Potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević iz Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), koji učestvuje u vukovarskoj Koloni sećanja, saglasio se sa ocenama da ima podela u sećanjima na žrtvu, ali da je njegov dolazak u taj grad korak da se te podele prevlaziđu.

- Slažem se da postoje podele, upravo je moj dolazak danas korak da te podele prevladamo - rekao je Milošević za zagrebačku N1 tv.

Milošević drugi put za redom u Koloni sećanja u Vukovaru, a njegova poruka je da je došao da se pokloni žrtvama, iskaže dužno poštovanje porodicama ubijenih i nestalih.

- Nadam se i želim da Vukovar danas bude grad pijeteta, sutra grad života, radosti i veselja, ljubavi svih svojih stanovnika, i Hrvata, Srba i drugih nacionalnosti koji u njemu žive - rekao je Milošević.

Smatra da, kao član SDSS-a u vladi, može da doprinese da odnosi Hrvata i Srba budu bolji, pogotovo u gradovima poput Vukovara i Knina.

- Mislim da mogu, i učiniću sve sa svoje strane da tome doprinesem. Naravno, ja mogu podneti samo deo tereta, drugi deo moraju podneti neki drugi - naveo je.

- Ne smatram da je (Milorad Pupovac) nužno trebalo da bude ovde, on je bio nekoliko puta u Koloni, i verovatno će biti u jednoj koloni budućnosti - rekao je Milošević u odgovoru na pitanje da li je Pupovac trebalo da bude u današnjoj Koloni sećanja.

Istakao je da će Srbi sa svoje strane sigurno uvek biti da naprave korak više i da pružimo ruku, da podele prevaziđemo da bi građani, i Srbi i Hrvati, u Vukkovaru, ali i celoj Hrvatskoj živeli bolje, u atmosferi tolerancije i dijaloga.

Upitan da komentarišu tenzije u odnosima šefa države Zorana Milanovića i premijera Plenkovića, Milošević kaže:

- To je sad i politika, politika je dinamičan sport i ne bih tome pridavao veliku pažnju, mislim da će se oko krupnih stvari uvek naći dogovor i rešenje - izjavio je Milošević.

O problemu odvojenih škola vrtića za hrvatsku i sprsku decu u Vukovaru, da treba čuti šta o tome kažu roditelji, struka i videti šta je najbolje.

- Ono što mi kao politika ne smemo, je prelomiti takve stvari preko kolena, nego pružiti ruku pomoći građanima koji ovde žive da prevladaju probleme koji postoje - kazao je i dodao da stanje nije idealno, ali da je siguran da nije tako crno kako se ponekad u medijima prikazuje.

Video: Žestoka tuča Delija i Bed blu bojsa usred Vukovara a onda je uleteo i jedan Grobar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA