≫ 

Ploča posvećena Ratku Mladiću na Vracama ponovo zalivena bojom

Ovo je drugi put da je na pomenutu ploču bačena boja

  • 11
Spomen ploča Ratko Mladić zelena boja Novo Sarajevo

Foto: D. S./Klix.ba

Na Vracama je večeras, neko ponovo bacio farbu na ploču posvećenu Ratku Mladiću koja se nalazi na samoj entitetskoj liniji, između dve opšine Istočno Sarajevo i Istočno Novo Sarajevo.

Pre nekoliko dana se desila ista stvar kada je na spomen-obeležje bačena bela farba, međutim nepoznate osobe su to odmah očistile.

Ploču je postavila Boračka organizacija Istočno Novo Sarajevo, u znak sećanja na dan kada je Mladić na tom mestu 19. maja 1992. godine izvršio smotru dva bataljona samoorganizovanog naroda opšine Novo Sarajevo, prenosi Klix.

Na ovu ploču su mnogi upozoravali i zahtevali njeno uklanjanje, međutim gradonačelnik Istočnog Sarajeva nije želeo da je skloni.

Video: Ponovo se čisti mural Ratka Mladića nakon bacanja crne farbe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    25. novembar 2021 | 19:55

    Alo bre vise dosta s ovim. U sred Srbije nam skrnave murale i spomen ploce nasih junaka. Ako vam se ne svidja ovde, pakuj pinkle i odlazi kod onih koji dele isto misljenje s tobom.

  • interesantno je

    25. novembar 2021 | 19:45

    da nikom ne smetaju nazivi ulica trgova skola itd koja nose imena ustasa i srpskih koljaca fasistickih i nacistickih saradnika u republikama bivse jugoslavije

  • 1

    25. novembar 2021 | 19:42

    I to ne običnom bojom, nego zelenom, e sta nam rade muslije po bgd-u.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA