Preokret u slučaju "Balkanski ratnik": Šarićev saradnik pušten na slobodu

Informaciju da će Tošić biti pušten na slobodu potvrdio je i njegov advokat Janez Koščak

  • 2
Darko Šarić Foto: Marko Todorović

Vrhovni sud u Ljubljani poništio je presudu u slučaju "Balkanski ratnik"  kojom je suspendovano izdržavanje zatvorske kazne osuđenima, među kojima i prvooptuženom Draganu Tošiću, navodnom vođi ovog slovenačkog narko kartela, saznaje 24ur.

Oni su osuđeni zbogkrijumčarenja 2,17 tone kokaina preko Južne Afrike u Sloveniju, a zatim u Italiju. Ova grupa navodno je povezana i sa grupom Darka Šarića.

Informaciju da će Tošić biti pušten na slobodu potvrdio je i njegov advokat Janez Koščak. Vrhovni sud je doneo rešenje na osnovu kog su pušteni na slobodu, ali presuda još nije napismena.

Ovaj slučaj datira još iz maja 2010. godine kada je policija uhapsila 14 osoba, koje su navodno umešane u šverc kokaina iz Južne Amerike preko Balkana do Evrope. Među uhapšenima tada je bio i Dragan Tošić, vođa slovenačne narko mafije i vlasnik dva popularna lokala u Ljubljani.

Sud u Ljubljani je u martu 2018. godine doneo presude u slučaju "Balkanski ratnik" kojom je Draganu Tošiću i Draganu Beljkašu izrečena maksimalna kazna zatvora od 16 godina, dok je Jakob Remškar osuđen na 11 i po godina zatvora. Prva dvojica su u početku bila u kućnom pritvoru, ali im je nakon žalbe tužilaštva određeno da kaznu služe u zatvoru.

Tošiću je godinu dana kasnije kazna smanjena na 15 godina, a kazna je umanjena i za još nekoliko osoba koje su povezane sa ovim slučajem.

Policijska akcija počela je 2008. godine, a u njoj su učestvovale slovenačka, ali i srpska policija, kao i američka DEA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA