≫ 

Ministar zdravlja Hrvatske: Veliki broj nevakcinisanih dao život novom soju virusa

On je podsetio da protiv širenja virusa učinka imaju i osnovne epidemiološke mere - držanje distance, maske, dezinfekcija, provetravanje prostorija i izbegavanje okupljanja

  • 5
HRVATSKA PROTEST MINISTAR

Foto: Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić

Ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš prokomentarisao je pojavu novog soja virusa korona.

- Pratimo situaciju i u svetu i Evropi. Nije poznat konačni učinak tih 30-ak mutacija na šiljak kompleksu virusa na njegovo ponašanje. U stalnoj smo komunikaciji, i moramo da budemo spremni na sve. Obećava najava farmaceutskih kuća, poznata od ranije, da mogu u kraćem vremenu da prilagode vakcinu - naveo je Beroš u saopštenju.

On je podsetio da protiv širenja virusa učinka imaju i osnovne epidemiološke mere - držanje distance, maske, dezinfekcija, provetravanje prostorija i izbegavanje okupljanja, piše Večernji list.

- Protiv novih mutacija svakako je najefikasnija vakcinacija. Upravo je velik broj nevakcinisanih dao život novom soju virusa. Pametniji smo od toga, nije kasno za preokret. Slušajmo struku, poštujmo epidemiološke mere i vakcinišimo se - dodao je.

Video: Otvaraju se teretane, kladionice... Hrvatska popušta mere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    27. novembar 2021 | 22:10

    Prvo.Svaki mutirani soj virusa je slabiji od izvornog.Jedan od osnovnih postulata koji se uci na Medicini.Drugo.Sad vidim da je "novi virus" registrovan u Nemackoj kod coveka koji je revakcinisan.I opet pitanje na koje niko ne odgovara.Zasto su vakcinisani povlasceni u odnosu na nevakcinisane i imaju sva prava,kada su DOKAZANO,nosioci virusa i vrcaju ga oko sebe kso prskalica.Teoretski,jedan vakcinisani mozecda zarazi veliki broj nevakcinisanih osoba.I cemu onda sarada sa prislinom vakcinacijom?

  • Milos

    27. novembar 2021 | 22:29

    Sve sto je Vlada rekao,stoji.Samo je zaboravio jedno da doda.Ne cemu sarada sa prisilnom vakcinacijom.To je jasno,ali da se ne bavimo teorijama zavere.Vec cemu sarada sa kovid propusnicama kada ne sluze nicemu.Jedan pellcovani se ponasa komotno i zarazi gomilu zdravih a nevakcinisanih koji postuju sve propisane mere.Osim ako nekome nije bio cilj da postigne ogomnu polarizaciju ljudi.Na podobne (citaj poslusne) i nazovi antivaksete koji nece da budu spricani eksperimentalnom vakcinom a koja je za skoro dve godine postigla,u najmanju ruku polovican ucinak.Ako je to bio cilj,misija mu je uspunjena 100.

  • Maks

    27. novembar 2021 | 23:34

    Pa virus mutira zbog vakcinisanih, kako bi se adaptirao na takvu sredinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA