≫ 

Poplava u banjalučkom naselju Dragočaj: Voda preti kućama

Dodatni problem u ovom naselju je taj što voda koja plovi ka dvorištima je fekalna kanalizacija

  • 0
Poplava Bosna

Ilustracija Foto: Tanjug/AP

U banjalučkom naselju Dragočaj poplavljena su mnoga dvorišta, a voda preti da uđe u pomoćne objekte, prenosi "ATV".

- Imamo problem već nekoliko godina koji pokušavamo da rešimo na neki adekvatan način. Pre pola godine imali smo isti problem - rekao je jedan od meštana Dragočaja.

Dodatni problem u ovom naselju je taj što voda koja plovi ka dvorištima je fekalna kanalizacija. Iako su se sugrađani obratili Civilnoj zaštiti, niko nije intervenisao, rekao je jedan od meštana za "ATV".

- Došli su vatrogasci u cipelama iz prve smene i otišli. Dvorišta su nam pod vodom, došlo je da nama voda uđe u pomoćni objekat - rekao je jedan meštanin naselja, koji kaže da ova poplava nema veze sa rekom koja je rađena pre i da se sve dešava na ulazu u Dragočaj, prenosi Avaz.ba.

- Svaka kiša nam pravi problem. Iz kanala se preliva sva voda u dvorište. Kad je rađena raskrsnica napravljeno je da se sliva sve u jednu cev obima 20 cm što ne može. Pre sat vremena sam zvao Civilnu zaštitu, molimo Boga da kiša stane - rekao je on i dodao kako se predsednik Mesne zajednice oglušio o njegov poziv.

Video: Vodena stihija srušila sve pred sobom: Buknula čoveku u dvorište, pobegao u poslednjem času

(Telegrraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA