Šta piše u otpusnoj listi preminule devojčice Džene: Dva sata trajala borba za život

U listi se, između ostalog navodi da je devojčica dovezena bez "svesti, intubirana"

  • 0

Roditelji devojčice Džene Gadžun iz Kaknja, Muris i Amila, dobili su juče otpusnu listu sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Oni su ranije najavili tužbu protiv onih koji su krivi za lečenje i smrt devojčice.

Avaz.ba je izdvojio delove liste i nekoliko važnih činjenica.

U otpusnoj listi se navodi da je devojčica na KCUS dovezena 8. novembra, u 13.50 sati, a da je pre toga, pozvana hitna pomoć i da je "devojčica bila u pratnji lekara hitne medicinske pomoći, lekara anesteziologa i oftalmologa koji su vodili operativni zahvat u privatnoj zdravstvenoj ustanovi..."

Između ostalog, navodi se i da je devojčica dovezena bez "svesti, intubirana".

Zatim je nadalje opisan pokušaj lekara da se devojčica na KCUS spasi. Nažalost, bezuspešno. Bila je spojena i na mehaničku ventilaciju.

Međutim, 14. novembra, stanje malene Džene u četiri ujutro se pogoršalo. Lekari su povećali i respiratornu podršku. Iako je rađena i reanimacija, mala Džena preminula je u šest sati ujutro.

Dva sata je trajala borba da se spasi njen život.

Da podsetimo, dvoipogodišnja Džena preminula je nakon komplikacija tokom operativnog zahvata očnog kapka u privatnoj poliklinici u Sarajevu.

Stanje devojčice se nakon operacije iskomplikovalo i ona je kolima Hitne pomoći prebačena na KCUS, gde je i preminula uprkos lavovskoj borbi lekara da joj spasu život.

Policija, tužilaštvo i inspekcija utvrđuju sve okolnosti koje su dovele do ove velike tragedije. Paralelno s istragom, građani organiziraju proteste, koji su već održani u Sarajevu.

Amila i Muris Gadžun, roditelji devojčice, rekli su da će se do poslednjeg daha boriti da istina izađe na videlo, a da krivci odgovaraju za smrt njihove ćerkice.

- Samo mi znamo kako se osećamo. Kada nadležni odrade svoje, mi ćemo preuzeti dalje korake. Sigurno je da ćemo se do poslednje sekunde boriti da se sazna šta se desilo našoj zdravoj curici - rekla je Amila ranije za Avaz.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA