Brutalno vršnjačko nasilje u Nevesinju usred učionice: Učenik na podu dok ga šutira "drug"

- Obaveštena je i Policijska stanica i Centar za socijalni rad i Ministarstvo obrazovanja. Sve se radi u skladu sa zakonom i postupak je još uvek u toku - rekla je Mara Šaran, direktorka škole "Risto Proroković"

  • 5
Tuca u skoli, vrsnjacko nasilje Foto-ilustracija: Shutterstock

Brutalni i zastrašujući snimci vršnjačkog nasilja ovih dana kruže društvenim mrežama, a akteri su deca, osnovci iz Nevesinja. Na snimku, koji je objavljen ovih dana na društvenim mrežama, vidi se iživljavanje nad detetom koji leži na podu, a cela situacija, što je najgore, odvija se u učionici, navodi Topportal.

Da situacija bude još gora ovo nije usamljen slučaj jer se u nevesinjskoj osnovnoj školi istražuju dva slučaja vršnjačkog nasilja u dva odeljenja. Prema informacijama roditelja, koje su se takođe pojavile na društvenim mrežama, radi se o učenicima sedmog razreda osnovne škole.

Da problem postoji i da se rešava potvrdila je i direktorka Osnovne škole "Risto Proroković" Nevesinje Mara Šaran. Ona naglašava da se u školi postupa po zakonu i u skladu sa zakonskim aktima, kao i u skladu sa protokolom o postupanju u slučaju vršnjačkog nasilja.

- Pri samom saznanju odmah smo pristupili svim radnjama koje su zakonom propisane. Obaveštena je i Policijska stanica i Centar za socijalni rad i Ministarstvo obrazovanja. Sve se radi u skladu sa zakonom i postupak je još uvek u toku - rekla je Šaran.

Dodaje da je i osoba koja je objavila snimke i imena dece, izložila opasnosti decu i prijavljena je Policijskoj stanici Nevesinje.

Šaran u više navrata naglašava da je sve u postupku utvrđivanja od strane škole i svih nadležnih ustanova.

Vršnjačko nasilje u poslednjih nekoliko godina u porastu je u celoj BiH i regionu. Svakih nekoliko dana u medijima ili na društvenim mrežama pojave se brutalni snimci iživljavanja dece nad drugom decom.

Neki od tih slučajeva završavali su tragično.

Podsetimo, prošle godine je nakon samoubistva deteta u Novom Travniku objavljena informacija da je ono trpelo dugi period vršnjačko nasilje i da je upravo to razlog samoubistva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    1. decembar 2021 | 21:54

    Pa sve vise i vise biti nasilja, dve godine smo pod tenzijom, letos Sestra i ja idemo s Kalenic pijace i kod Ekonomske skole u susret nama idu cetiri ucenika, osnovna skola su po izgledu od njih cetvorice jedan gleda me u uci i pita druga, koliko ove dve imaju godina sto bi ja njih zaklao, ostale smo zapanjen i to u pola dana

  • DARKO 100%

    1. decembar 2021 | 21:38

    Sustina protiv svakog zla je da se ono suzbije u samom korenu,

  • Srba

    1. decembar 2021 | 23:39

    Dotakli smo dno, tako je kad nam nije valjala Sfrj gde je svako mogao prespavati u parku na glubi u svakom gradu a da ga niko nije smeo popreko pogledati a komo li mu nesto uraditi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA