≫ 

Mitropolit Mihailo optužio SPC: "Crnogorce upisuju kao Srbe"

Raspop Mihailo, koji je na čelu nekanonske CPC, tvrdi da se njegovoj crkvi svakodnevno javljaju Crnogorke i Crnogorci kršteni u, kako kaže, "Srpskoj crkvi, kojima su sveštenici koji su ih krstili, u rubriku nacionalnost u krštenici, upisivali Srbin ili Srpkinja"

  • 4
Miraš Dedeić Foto: Bujica

Mitropolit nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo optužio je Mitropoliju crnogorsko-primorsku Srpske pravoslavne crkve da Crnogorcima izdaje krštenice u kojima su upisani kao Srbi, pa ih poziva da to isprave u njegovoj crkvi i da se okupe, kako kaže, u odbranu od "duhovnog okupatora".

Nekada sveštenik SPC, raspop Mihailo, koji je na čelu nekanonske CPC, tvrdi da se njegovoj crkvi svakodnevno javljaju Crnogorke i Crnogorci kršteni u, kako kaže, "Srpskoj crkvi, kojima su sveštenici koji su ih krstili, u rubriku nacionalnost u krštenici, upisivali Srbin ili Srpkinja".

- Mi ćemo im izdati krštenicu (nekanonske) Crnogorske pravoslavne crkve, u kojoj će biti upisani svi podaci iz srpske krštenice samo što će u rubrici nacionalnost, umesto pravoslavni Srbin ili Srpkinja biti upisano pravoslavni Crnogorac ili pravoslavna Crnogorka - saopštio je Mihailo, preneo je podgorički portal CdM.

On tvrdi da Srpska pravoslavna crkva ne poštuje učenje Svetih otaca crkve i da, kako navodi, mnogi sveštenici SPC čak propovedaju da je brak između Srbina i Crnogorke mešoviti brak.

Video: Ustoličeni mitropolit Joanikije: Podele veštački izazvane

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tomaš

    3. decembar 2021 | 12:14

    Nije mi jasno zašto dajete toliku pažnju u Srbiji ovom čovjeku ? Njega kod nas u CG niko ne šiša ni 2 % . Totalno nebitan lik kao i njegove izjave. Sve to što je rekao je izmišljotina.

  • ЈМ

    3. decembar 2021 | 11:59

    Шта би хтео, да их упише као Албанце?

  • Сара

    3. decembar 2021 | 12:19

    Па и јеси Србин ви и Бошњаци измишљате пуно

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA