≫ 

Predao se Petar, prvoosumnjičeni u predmetu "Transporter": Kod njega našli 300 kilograma skanka

Petar D., koji se 15 dana skrivao, je prebačen u Tužilaštvo BiH, gde će biti ispitan, nakon čega će biti zatražene odgovarajuće mere u vidu zabrane ili pritvora

  • 0
Bosanska federalna policija, Bosna, Sarajevo Foto: Marko Jovanović

Prvoosumnjičeni u predmetu "Transporter" Petar D. jutros se predao sudskoj policiji u Sarajevu, nakon 15 dana od sprovedene policijske akcije, kada je u prostorijama koje on koristi pronađeno više od 300 kilograma skanka, prenosi Klix.

Tada je u akciji SIPA-e uhapšeno ukupno 10 osoba, a za Petrom D. je raspisana potraga. Kasnije je Sud BiH odredio pritvor za šestoricu od njih deset, a to su bivši savetnik Dragana Mektića Bojan C., pripadnik MUP-a RS Mladen M., Saša R., Aleksandar N., Ivan J. i Dragan K.

Mladen M. je pušten na slobodu s obzirom na to da je odlučio da sarađuje s bh. pravosuđem.

Petar D., koji se 15 dana skrivao, je prebačen u Tužilaštvo BiH, gde će biti ispitan, nakon čega će biti zatražene odgovarajuće mere u vidu zabrane ili pritvora.

Inače, u porodičnim kućama uhapšenih, kao i u poslovnim objektima su pronađeni velika suma novca i skupoceni automobili, pored 300 kilograma skanka koji su pronađeni kod Petra D. Osim toga, kod bivšeg Mektićevog savetnika su pronađeni i poverljivi dokumenti OSA-e o kriminalnim organizacijama na Zapadnom Balkanu.

Video: Dimna bomba, jurnjava, bacanje na pod: Filmska akcija srpske policije i zaplena 600kg droge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA