≫ 

Od iduće nedelje veliko eksperimentalno testiranje vakcinisanih u 11 hrvatskih bolnica

Testiraće se i zdravstveni i nezdravstveni radnici

  • 0
Bolnica, korona, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski zavod za javno zdravlje pokreće pilot projekat koji će trajati 10 dana, a kojim žele da otkriju koliko je zaraženih među vakcinisanima s kovid-potvrdama u zdravstvenom sistemu.

Kako objavljuje RTL Danas, ispitanici će biti podeljeni u tri grupe. U prvoj će biti cepljeni pre manje od šest meseci, u drugoj pre više od šest meseci i u trećoj oni koji su primili buster, prenosi Index.

U istraživanju će učestvovati pet KBC-ova s oko 1.000 ispitanika, tri kliničke bolnice s 251 ispitanikom i isto toliko opštih bolnica. Ukupno je reč o 1.500 vakcinisanih zaposlenih. Testiranja će trajati 10 dana.

Testiraće se i zdravstveni i nezdravstveni radnici.

Zbog obaveze kovid-potvrda u zdravstvenom sistemu i državnim i javnim službama do 30. novembra je primenjeno 407.000 testova, a 7.216 osoba bilo je pozitivno.

- To znači da su kovid-potvrde sprečile dalju zarazu za više od 36.000 ljudi, što bi posledično dovelo do 400 hospitalizovanih i oko 100 umrlih - rekao je juče ministar zdravlja Vili Beroš na sednici vlade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA