≫ 

Lokalni izbori u Crnoj Gori: Prvi rezultati na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici

Demokrate su dobile 13,45 odsto ili četiri mandata, Ne damo Mojkovac 6,38 odsto ili dva mandata, Ujedinjena Crna Gora šest odsto ili dva mandata, a URA 6,11 odsto

  • 1
Glasacka kutija, izbori, glasanje

Foto: Shutterstock

Demokratska partija socijalista osvojila je 17 od 31 odborničkog mesta na danas održanim lokalnim izborima u Petnjici u Crnoj Gori, saopštio je predsednik Opštinske izborne komisije Petnjica Adis Duraković.

U druge dve opštine - Cetinju i Mojkovcu, još nema zvaničnih podataka, već samo podataka koje je objavila Demokratska Crna Gora, a na osnovu kojih je DPS, odnosno koalicija okupljena oko njega, takođe u prednosti.

Duraković je naveo da je u Petnjici DPS, koji je u prethodnom sazivu imao 20 odbornika, osvojio 17 mandata.

Stranka pravde i pomirenja, koja je u prethodnom sazivu imala jednog odbornika, sada je osvojila tri mandata, SDP jedan mandat, SD dva mandata, BS šest mandata,,a Demokrate dva mandata.

"SNP je bez mandata", rekao je Duraković, prenosi Tanjug.

Prema podacima Demokratske Crne Gore, na osnovu 100 odsto obrađenog biračkog tela, koalicija DPS-SD-LP osvojila je najviše, 43,89 odsto glasova na izborima u Mojkovcu. Prema tim podacima, koaliciji DPS-SD-LP pripalo je 14 mandata, a na drugom mestu je Za budućnost Mojkovca, koji je osvojio 24,17 odsto glasova ili sedam mandata.

Demokrate su dobile 13,45 odsto ili četiri mandata, Ne damo Mojkovac 6,38 odsto ili dva mandata, Ujedinjena Crna Gora šest odsto ili dva mandata, a URA 6,11 odsto ili dva mandata.

Iz koalicije Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA su saopštili da je DPS u Mojkovcu, nakon 16 godina, izgubio vlast. Nosilac liste koalicije Za budućnost Mojkovca Vesko Delić rekao je da će od ponedeljka inicirati razgovore sa tradicionalnim koalicionim partnerima da sastave što pre vlast.

Jedan od lidera DF Andrija Mandić kazao je da će Delić "biti novi gradonacelnik Mojkovca". Prema podacima Demokratske Crne Gore, na osnovu skoro 100 odsto prebrojanih glasova, DPS je osvojo najveći broj glasova na Cetinju, ali neće moći da samostalno formira vlast.

DPS je dobio oko 43 odsto glasova na Cetinju, a lista SDP-a oko 22 odsto. Građanski pokret URA dobio je oko 11 odsto glasova, a Demokrate oko deset odsto. Stara garda LSCG devet odsto, a Socijaldemokrate i LPCG 3,8 odsto. Ekološki Knjaževina Stara Crna Gora dobila je 1,4 odsto glasova, a lista SNP 1,7 odsto glasova.

Izbori su danas održani na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici, a prema podacima opštinskih izbornih komisija, pravo glasa imalo je više od 26.800 građana.

Biračka mesta zatvorena su u 20 sati.

Video: Na KiM počeo drugi krug lokalnih izbora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    6. decembar 2021 | 08:41

    Milo jedino još na Cetinje može da pobedi i nigde više.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA