Istraga o lečenju i smrti male Džene: Saslušani lekari Hitne pomoći i Kliničkog centra

Devojčica je u KC Sarajevo dovezena bez svesti, intubirana

  • 0

U BiH i dalje traje opsežna istraga o toku lečenja i smrti dvoipogodišnje devojčice Džene Gadžun iz Kaknja, koja je preminula nakon intervencije na privatnoj klinici.

Devojčica  je operisana 8. novembra, a šest dana kasnije preminula u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Svi u lancu, koji su uspavali i operisali malu Dženu u privatnoj sarajevskoj klinici, nakon čega je završila u komi i na kraju preminula, trebalo bi da daju odgovore na brojna pitanja. Istragu vodi Tužilaštvo Kantona Sarajevo uz asistenciju inspektora MUP KS.

Prema informacijama "Avaza", do sada su osim vlasnika poliklinike u kojoj je Džena operisana, njenih roditelja, iskaz u MUP KS, po nalogu postupajućih tužilaca dali i lekari i zaposleni u Hitnoj pomoći, ali i lekari Kliničkog centra.

Oni su preuzeli Dženu nakon što joj se pogoršalo zdravstveno stanje tokom operativnog zahvata.

Za sada, još uvek iskaze nisu dali lekari Jasmina Halimić, Nina Jovanović i Suada Rožajac, piše Avaz. List dodaje da se čeka i veštačenje medicinske opreme. Osim toga, još uvek nije zavšren ni nalaz obdukcije koji bi trebalo da pokaže tačan uzrok smrti devojčice.

Šta piše u otpusnoj listi?

 

U otpusnoj listi se navodi da je devojčica na KCUS dovezena 8. novembra, u 13.50 sati, a da je pre toga, pozvana hitna pomoć i da je "devojčica bila u pratnji lekara hitne medicinske pomoći, lekara anesteziologa i oftalmologa koji su vodili operativni zahvat u privatnoj zdravstvenoj ustanovi..."

Između ostalog, navodi se da je devojčica dovezena bez "svesti, intubirana".

Zatim je nadalje opisan pokušaj lekara da se devojčica na KCUS spasi. Nažalost, bezuspešno. Bila je spojena i na mehaničku ventilaciju.

Video: Trenutak hapšenja Lavice Balkana: Vrbovala devojčice sa Kosova za ISIS

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA