Ubica osuđen na doživotnu kaznu u Sloveniji: Na Badnji dan ubio bivšu ženu i njene roditelje pred sinom

Na sudu su odbačeni pokušaji obrane da se počinilac proglasi neuračunljivim u vreme počinjenja nedela

  • 0
Zatvor, rešetke, ćelija, zatvorenik

Foto ilustracija: Shutterstock

USloveniji je trostruki ubica Silvo Drevenšek osuđen na doživotnu kaznu zatvora, što je prvi takav slučaj od kako je 2008. godine izmenama krivičnog zakona doživotni zatvor ponovo uveden kao sankcija za najteža krivična dela.

Drevenšek je pred završetak glavne rasprave na sudu u Ptuju priznao da je na Badnje veče prošle godine u selu Gerečja ubio svoju bivšu partnerku, a nakon toga, pred njihovim četvorogodišnjim sinom i njene roditelje.

- Ne znam šta se sa mnom dogodilo. Ubio sam troje nedužnih ljudi. Nikada u životu pre nisam pomislio na ubistvo i više nikad ni neću - rekao je ubica na sudu.

Tužilaštvo je za njega tražilo jedinstvenu doživotnu kaznu zatvora zbog okrutnosti zločina koji je okarakterisalo kao posebno okrutno i planirano ubistvo, motivisano osvetom i koristoljubljem, piše Večernji list.

Na sudu su odbačeni pokušaji obrane da se počinilac proglasi neuračunljivim u vreme počinjenja nedela.

Tridesetpetogodišnjak je partnerku i njene roditelje ubio hladnim oružjem u njihovoj kući, jer ga je žena s kojom je imao dete napustila i tražila podelu stečene imovine.

Video: Osumnjičeni Džonić stigao na svedočenje: Policija ga uvela na zadnja vrata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA