Protest Srba u Sarajevu ispred pravosudnih institucija BiH

Protest će biti održan sa namerom da se ukaže na različite aršine prema kojima se sudi u ovim pravosudnim institucijama

  • 6
Protest rudari Sarajevo Foto: Tanjug/Fena

Republička organizacija porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, zajedno sa ostalim organizacijama proisteklim iz odbrambeno-oslobodilačkog rata, danas će u Sarajevu održati protest ispred pravosudnih institucija BiH kako bi iskazali nezadovoljstvo njihovim radom u procesuiranju ratnih zločina počinjenih nad Srbima.

Protest će biti održan sa namerom da se ukaže na različite aršine prema kojima se sudi u ovim pravosudnim institucijama, saopšteno je iz Republičke organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila.

- Treba li podsećati da se Srbima izriču drakonske kazne za neka krivična dela za koja Bošnjaci dobijaju minorne kazne? Takođe, kada je reč o kvalifikacijama dela, Srbi se mahom terete za genocid, zločin protiv čovečnosti, dok se Bošnjaci, koji su činili stravične zločine nad Srbima, maltene, nagrađuju minimalnim kaznama, ili budu oslobođeni zbog "nedostatka dokaza" - saopštili su iz Republičke organizacije.

Porodice ističu da su "čašu žuči" prelila poslednja hapšenja, ali i odluka da se bošnjačkom generalu Sakibu Mahmuljinu obnovi suđenje, bez obzira što je u njegovom slučaju već sve odavno jasno svakom ko to hoće da vidi.

Protest je najavljen za 12.00 časova ispred glavnog ulaza, a prethodno je predviđeno da se učesnici protesta iz Republike Srpske okupe na Trgu Srbije u Istočnom Sarajevu između 11.00 i 11.30 časova, prenela je Srna.

(Telegaf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jerko

    7. decembar 2021 | 10:36

    Da sam Srbin, reč Sarajevo od sramote ne bih u usta stavio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA