Novi detalji istrage smrti Petra (15) iz Pule: Roditeljima privremeno oduzeto troje dece

Petar nije bio jedino dete Darka i Ines K.. Oni imaju još troje dece, a peto dete, dečak u dobi od 11 godina, utopio se u avgustu 2019. na jezeru Čingi-Lingi u opštini Molve

  • 0
Roditelji preminuli dečak Pula Dejan Štifanić/Glas Istre

Nakon što je pre više od mesec dana ukinut istražni zatvor Darku i Ines K., roditeljima 15-godišnjeg Petra K., gimnazijalca koji je 29. septembra preminuo u pulskoj bolnici od posledica višemesečnog bolovanja, hroničnog dijabetesa i verovatno upale pluća, odnosno nepravovremenog lečenja, roditelji se brane sa slobode. Istraga još uvek traje, čekaju se nalazi veštačenja koji bi, ukoliko protiv roditelja bude podignuta optužnica te dođe do sudskog postupka, mogli biti ključan dokaz, prenosi Glas Istre.

Tužilaštvo je na početku istrage naložilo biološko-toksikološko veštačenje, čiji rezultati još nisu poznati. Međutim, kako je već pisao Glas Istre, kod nesrećnog Petra je nastupila ketoacidoza, odnosno akutna, po život opasna komplikacija šećerne bolesti, a kao pridruženi razlog smrti nezvanični izvori navodili su i upalu pluća.

Nakon što su ispitani svi svedoci na koje su osumnjičeni mogli potencijalno da utiču, a među njima majka i sestra okrivljene i članovi religijske zajednice iz Šikića u kojoj je živela dečakova porodica, Glas Istre nezvanično saznaje da još uvek nisu ispitani preostali svedoci, među kojima su i Petrovi profesori iz Gimnazije.

Nakon Petrove smrti pulski Centar za socijalnu zaštitu oduzeo je porodici preostalo troje dece, koja su adekvatno zbrinuta. Medij nezvanično saznaje da je dvoje dece smešteno u Dečji dom "Ivana Brlić Mažuranić" u Lovranu, dok se treće dete nalazi u hraniteljskoj porodici.

Treba podsetiti da Petar nije bio jedino dete Darka i Ines. Oni imaju još troje dece, a peto dete, dečak u dobi od 11 godina, utopio se u avgustu 2019. na jezeru Čingi-Lingi u opštini Molve u Koprivničko-križevačkoj županiji. Dečak je stradao dok je bio na kupanju s mamom, braćom i sestrama. Ta se tragedija službeno vodi kao nesrećan slučaj.

Oni su se, naime, u Pulu preselili iz Ćurlovca nedaleko od Bjelovara i već neko vreme žive u verskoj zajednici u Šikićima blizu Pule. Radi se o ogromnoj kući gde deluje hinduistički hram Sri Sri Radha Gopinath u kojem se praktikuje bakti joga.

Video: Naježićete se: Neoprezni dečak dvaput u dve sekunde izbegao smrt tokom prelaska ulice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA