Milošević komentarisao Milanovićevu sramnu izjavu o ubistvu srpske porodice

Milošević komentar Milanovića okarakterisao kao grozan

  • 8
Centralno obelezavanje Dana pobede i 25. godisnjice akcije akcija Oluja, Foto: Tanjug/AP/Darko Bandić

Potpredsednik Vlade Hrvatske Boris Milošević rekao je da je javnost od Zorana Milanovića u jučerašnjim izjavama o genocidu i porodici Zec, umesto empatije i poruka ohrabrenja koje bi trebalo očekivati od institucije predsednika Republike, čula jedan grozan komentar.

Milošević je to rekao na kraju današnje prezentacije plana izgradnje zamenskih porodičnih kuća i višestambenih zgrada na području na kojem je proglašena katastrofa na kojem je, uz Miloševića, bio i potpredsednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Oba potpredsednika Vlade rekla su kako zbog važnosti današnje teme ne žele da komentarišu retoriku predsednika Republike. Novinari su ih pitali za komentar Milanovićeve ocene da postoje "različite vrste genocida i njegovih reči da su preživeli članovi pobijene srpske porodice Zec dobili odštetu od države", uz pitanje "što još treba".

Milošević je rekao kako je jako važno da s ove konferencije odu poruke ohrabrenja što se tiče obnove i misli da ne bi bilo korektno da bilo koju druga tema zaseni temu.

- A samo ću reći, svakako da smo, umesto empatije i poruke ohrabrenja koju zapravo treba očekivati od jedne institucije kao što je predsednik, čuli jedan grozan komentar. I samo bih se na tome zaustavio - rekao je Milošević.

Medved je kazao kako veruje da je za građane kojima su kuće stradale u potresu, pitanje obnove kuća tema broj jedan te da nema potrebe govoriti o drugim temama, a toj se oceni pridružio i Milošević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA