≫ 

Jako nevreme zahvatilo Split: Drveće oštetilo vozila i rasvetu

Sneg od jutros pada u Hrvatskoj, pa je na pojedinim deonicama auto-putevima saobraćaj usporen

  • 2

Jak jugo, koji je počeo sinoć, stvara velike probleme na splitskom području, pa su vatrogasci imali više intervencija.

Kako su objavili na svom Fejsbuk profilu, uklonili su stablo s ulice na Obali kneza Domagoja.

- Uništen je štand, oštećeno nekoliko parkiranih motora i srušena bandera -  rekao je za Dalmatinski portal zapovednik JVP Split Mario Mikas.

Dalmatinski portal javlja kako su oko 22:30 na Kašjunima isekli stablo koje je moglo pasti na šetalište, a potom su oko 23 sata uklonili daske koji su pale sa skele na Tomića stinama. Sat vremena kasnije su intervenisali u Riječkoj ulici, gde je grana pala na vozilo.

A jutros je još jedno stablo palo i u splitskoj luci.

Inače, u Splitu pada lagana kiša, temperatura je oko 14 stepeni, ali duva jak jugo. Tokom dana očekuje se promenljivo i pretežno oblačno s povremenom kišom i jačim pljuskovima praćenim grmljavinom. U višim predelima u unutrašnjosti padaće susnežica i sneg. Jak jugo okretaće na jugozapadni, u severnoj Dalmaciji i severozapadni vetar. Temperatura vazduha od 10 do 14, a u unutrašnjosti između 6 i 10 stepeni.

Sneg od jutros pada u Hrvatskoj, pa je na pojedinim deonicama auto-putevima saobraćaj usporen. Susnežica jutros pada u Zagrebu, a sneg u Karlovcu, Zagorju, Lici i Gorskom kotaru. Slabih snežnih padavina sa kišom ima i u centralnoj i severozapadnoj Hrvatskoj.

Hrvatski auto-klub navodi da je saobraćaj usporen na deonicama auto-puteva između Jastrebarskog i Karlovca, kao i Zagreb-Macelj, a zimska oprema je obavezna na deonici Kikovica-Karlovac (auto-put Zagreb-Rijeka). Pojedine trajektne linije su prekinute.

Zbog zimskih uslova zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicama i tegljače sa poluprikolicama na pojedinim putevima u Gorskom kotaru, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Elitna

    9. decembar 2021 | 10:03

    Bojim se da im ne pokvari advent ma šta to značilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA