≫ 

Hrvatska vlada planira nove demografske mere: Plaćaće povratak iz Irske u Liku

Prema informacijama lista, te mere bi na snagu stupile već 1. januara

  • 3
Turisti, putovanja, aerodrom, koferi Foto: Shutterstock

Hrvatska vlada bi na sednici u četvrtak trebalo da otkrije nove demografske mere koje se navodno zovu "Biram Hrvatsku". Iako još nije jasno puno toga vezano za njih, Jutarnji list navodi da će vlada davati novac povratnicima iz EU u okviru potpora za samozapošljavanje plus dodatnih 50.000 kuna (oko 780.000 dinara) za povratak ili preseljenje.

Takođe, vlada će davati novac i onima koji žele da presele svoje poslovanje iz urbanih razvijenih krajeva u manje urbane. Oni bi, prema predlogu, trebalo da dobiju 150.000 kuna (oko 2.340.000 dinara) za samozapošljavanje i dodatnih 25.000 kuna za preseljenje, npr. iz Zagreba u Liku.

Prema informacijama lista, te mere bi na snagu stupile već 1. januara, prenosi Index.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    22. decembar 2021 | 06:29

    Verujem da će biti navala za povratak iz EU u Liku. Posebno će biti zainteresovani oni koji nikada nisu živeli u Lici. Tražili ste, gledajte. Nisu vam valjali srbi.

  • Zlocko

    22. decembar 2021 | 07:49

    Bitno da i danas likuju za traktorijadu. A sto su Nemci posle II sv rata masovno uvozili radnike....nema mozga tamo, Balkan je napametniji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA