≫ 

Poznati hrvatski alternativac o koroni: Vakcina jedino rešenje, strepi se od "virusa Sudnjeg dana"

Plečko upozorava da neki virolozi ukazuju da na 100 milijardi virusa njih 300 miliona mutira, što bi mogao biti pravi "ruski rulet"

  • 9
Drago Plečko Printskrin: Youtube/Na Rubu Znanosti - Sve epizode, HRT 1

Najpoznatiji alternativac hrvatske nauke mr Drago Plečko kaže da u medicini nema boljeg načina suzbijanja pandemije od vakcinacije i korišćenja lekova koji se upotrebljavaju.

Iako to možda očekuju u alternativnim krugovima, Plečko nije antivakser, vakcinisan je i unapređuje naučne metode, što je za one koji znaju njegov rad i magistrat na zagrebačkom Prirodnoslovno-matematičkom fakultetu nešto sasvim očekivano.

Kako Plečko navodi u intervjuu za Glas Istre, izjava bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, da se protiv korone piju dezificijensi, besmislena je.

- Trampova izjava će biti zapamćena kao neviđena besmislica. Prva je nada bio antimalarik hidroksiklorokin, ali nakon dvanaest sprovedenih studija se od toga odustalo čak i kao preventive. Ipak, Trampova je izjava dala vetar u leđa toj ideji i mnogi su se zanosili time neko vreme. Sledila je priča o vitaminu D3, hiljadu jedinica dnevno kao rešenju odnosno preventivi, ali se pokazalo da ni to još u vuhanskoj fazi ne deluje na smanjenje smrtnosti - kaže on i potvrđuje da je postojalo alternativnih načina lečenja korone.

- Kineski lekari su u početku pokušavali sa olong čajem i slatkim pelinom, a u Indiji su proveli klinička ispitivanja s korenom ashvagandhe koji je dao neke učinke na jačanje imuniteta, ali ne u konkretnim situacijama s koronom.

- Usledila je priča s Ivermektinom, antiparazitikom koji se koristi u veterini. Popularizovao ga je imunolog Srećko Sladoljev, tvrdeći da zna neke ljude koji su se time izlečili od kovida. Naravno, naučna zajednica ga je izopštila jer u stručnoj literaturi nema nijednog reprezentativnog istraživanja koje bi potvrdilo njegove navode. Ipak, nešto je tu bilo i meni čudno. Nemci su pustili taj lek u prodaju pod nazivom Driponin, iako nigde ne navode vezu s kovidom. Prodaje se za humanu upotrebu, ali sada je nakon nekoliko talasa epidemije sasvim ispod radara.

Kako kaže, rešenje je u vakcinaciji.

- Kompletna naučna zajednica se opredelila za vakcinu kao, kako kažu, najbolje i zapravo jedino rešenje. Preživela je donekle smesa meda i đumbira kao pomoćno sredstvo ako se neko nađe daleko od bolnice i počne da se guši pa uz to što smesa navodno otapa sluz u plućima treba klečati i nagnuti se napred i čelom dodirivati podlogu dok su ruke smeštene oko glave. Kažu da to pacijentu olakšava disanje. Ipak, najbolje je u ovakvim okolnostima otići u bolnicu. Ima još uvek kojekakvih prirodnih lekova koji recimo deluju tako da izbacuju sluz iz pluća, ali sve je to na nivou mita.

Govoreći o "španskoj groznici", naveo je da je reč o izuzetno opasnoj pandemiji kakva se ne pamti.

- Harala je dve godine, 1918.-1919. i bila apsolutni prvak. Spekuliše se da je ubila, prema raznim izvorima, između 20 i 80 miliona ljudi. Više nego svi ratovi 20. veka zajedno. Budući da tada nije bilo doba genetskih manipulacija, jasno je da je nastala nekakvom mutacijom u prirodi. Danas neki autori veruju da su je iz jedne baze u Kanzasu doneli američki vojnici koji su stigli u Prvom svjetskom ratu, 1917. godine na evropsko tlo. U prilog tome govori i podatak da je čak pola poginulih Amerikanaca zapravo umrlo od "španske groznice". Širila se strahovito i tada su govorili: Ujutro imaš temperaturu, popodne kašlješ, a uveče si mrtav. Proračuni pokazuju da bi danas ubila postotno isti broj ljudi kao tada, odnosno oko šesto miliona.

Ipak, ističe da korona nije ni upola pokazala takvu opasnost.

- Korona do sada u svim svojim varijantama nije pokazala ni približno takvu smrtnost, ali se neki sojevi, kao ovaj novi omikron, šire neočekivano lako i brzo. Ipak, omikron po svemu sudeći nije smrtonosniji od ranijih sojeva. I treba razjasniti nešto što se izgubilo u silnim prepucavanjima oko mera i vakcinacije: epidemiolozi ne strepe toliko od sadašnjih sojeva, već se boje da neka od bezbroj varijanti ne bude "virus Sudnjeg dana", opcija otporna na sve i velike smrtnosti. Neki virusolozi upozoravaju da na 100 milijardi virusa njih 300 miliona mutira. To bi mogao da bude pravi ruski rulet za nas. Postoje razlozi radi kojih Kinezi zatvaraju čitave gradove u totalni "lokdaun" zbog relativno malog broja zaraženih - navodi Plečko i dodaje:

- Dok omikron preuzima dominaciju, iz Kameruna je do Marseja došla nova varijanta s još više mutacija - 46. Za sada je zabeleženo 12 slučajeva, a novom su soju dali su ime IHU. Za sada nije jasno koliko je opasan - zaključuje on.

Video: Uskoro HPV vakcina o državnom trošku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novakov fan

    9. januar 2022 | 23:24

    Kako onda objašnjava da u zemljama sa 100% vakcinisanih korona bukti?

  • Krlja

    9. januar 2022 | 23:08

    Imamo i mi ovakve pametnjakovice 😢😢😢

  • Vakcina je..

    10. januar 2022 | 00:45

    ...jedino rešenje za masovnu depopulaciju prenaseljene Planete, zbog toga vakseri vakcinišite se svakom dozom koju vam ovakvi stručnjaci preporuče, spasite ugroženu Planetu i relaksirajte penzione fondove da bi Cabala mogla da još više bogatstva koncentriše u svojim rukama, i da bi mogli lakše da kontolišu planiranu milijardu svojih robova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA