≫ 

Matej i društvo nisu bili ni sa kim u sukobu, ovo znamo o snimku iz Save: Hrvatska policija o nestanku mladića

"Nadamo se da ćemo doći do raspleta događaja i da će biti pronađen živ", rekao je načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac

  • 14

Hrvatska policija je danas u podne održala konferenciju u vezi sa nestankom Mateja Periša iz Splita, za kojim se već 13 dana traga u Beogradu.

Naime, hrvatski policajci su proteklih dana boravili u Beogradu i s kolegama MUP-a Republike Srbije se sastali oko njegovog nestanka.

Novosti oko nestanka i šta je hrvatska policija radila u Beogradu saopštio je pomoćnik glavnog direktora policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac.

- Protekla dva dana smo proveli u Beogradu gde smo razmenili sa srpskom policijom sva saznanja do kojih smo došli - rekao je Gerovac.

"Srpska policija preduzela sve radnje"

On je dodao da je srpska policija preduzela sve radnje koje se u ovakvim slučajevima preduzimaju.

- Sve što se u takvim slučajevima preduzima, Srbija je preduzela. Intenzitet i dalje se nastavlja kao i prvog dana - dodao je Gerovac, prenosi Index.hr.

On je dodao da ih je primio i Vulin, pružio im je "sve što su tražili".

- Mi smo u dva dana ostvarili intenzivne kontakte i i dalje ćemo, radićemo na području RH, bićemo u kontaktu s porodicom i nadamo se da će doći do raspleta događaja i da će biti pronađen živ - rekao je.

On je dodao da postoji radna verzija o onome što se dogodilo, ali da o tome ne može da govori.

"Pregledali su se sati i sati snimka"

- Srpska policija ima verziju događaja. Sve su preduzeli. Sa svim činjenicama koje znaju, postoji radna verzija onoga što se dogodilo. Ja o tome ne mogu govoriti. Oni o svemu mogu izvestiti tužilaštvo. Neke verzije koje su postojale u početku su isključene - rekao je.

Dodao je da ništa ne ukazuje na nasilje.

- Sve što je dokazni materijal, a to su i snimci, je nezahvalno komentarisati. Meni je žao što oni izlaze van. Da ja sad tumačim šta se na njima nalazi, to nije u redu. Srpska policija je napravila izuzetan posao u praćenju kretanja Mateja Periša. To je kilometar i više kretanja od izlaska iz kluba do ulaska u vodu. Pregledali su se sati i sati materijala. Snimci su detaljno pregledani, one se još obrađuju izoštravaju, analiziraju - dodao je.

"Ne postoji policajac koji će reći da je ušao u vodu"

Gerovac je rekao da mogu da kažu da osoba koja je bila odevena kao Matej jeste došla do vode, ali ne postoji policajac koji će sigurno reći da je on ušao u vodu.

- Mi možemo reći da osoba koja je odevena kao što je bio odeven Matej je došla do vode. Ne postoji policajac koji će reći da je on sigurno ušao u vodu. Postoje stvari koje upućuju na to, ali ne mogu iznositi detalje - istakao je on.

Matej Periš Foto: Facebook

Kada je prijavljen nestanak?

- Prijava nestanka formalna je bila istog dana kad je bio nestanak. I pre je bilo kontakta. Već idućeg dana u jutarnjim satima je bio kontakt prijatelja i policije - kazao je Gerovac.

On je rekao da Matej i njegovo društvo nisu bili ni sa kim u sukobu u Beogradu.

"Snimak plivanja u Savi je autentičan"

- Zašto je on trčao? Ne mogu ja to komentarisati šta se dogodilo, zašto je on išao, to je za sada nepoznanica - rekao je on.

Na pitanje o snimku osobe koja pliva u Savi, Gerovac je rekao da je snimak autentičan, ali se ne zna koja je osoba koja je u njemu.

- Snimak je autentičan, ali pliva li neko ili ne pliva, to su zasad spekulacije. Ja u to ne bih ulazio, snimci se obrađuju. To je snimak od te noći - rekao je.

Otac ne gubi nadu da će se sa njim vratiti kući

Iako su se nedavno pojavili navodi o tome da je lociran signal njegovog telefona, koji je bio nedostupan već oko 2 sata iza ponoći 31. decembra, otac nestalog mladića Nenad Periš rekao je da nema nikakve informacije da su pronađeni signal ili Matejev mobilni telefon.

I dalje ne gubi nadu da će sina pronaći živog, te da će se s njim vratiti u Split, ponovio je za hrvatske medije.

Da podsetimo, Matej je nestao u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, a poslednji put je viđen u klubu Gotik u Beton hali.

Iako su prijatelji mislili da mu se tu gubi svaki trag, pojavili su se snimci na kojima se vidi kako trči u delu grada uz reku. Otac je potvrdio da je na snimcima Matej.

Video: Termovizijske kamere pretrazuju napustene objekte na reci, trazi se nestali mladic

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duska

    12. januar 2022 | 12:14

    🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

  • w

    12. januar 2022 | 13:18

    Kako su ti prijatelji ga pustili samog ako je bio pijan ? Nerazumijem 🙏🙏🙏🙏☹️☹️☹️☹️

  • Iki

    12. januar 2022 | 13:11

    Pa ako ima snimak gde silazi ka vodi, a ne postoji snimak gde se vraca gore, gde je nego u vodi! Mada na snimku kad silazi ka vodi deluje da je u farmerkama, a na snimcima kad trci kao da je u crnim pantalonama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA