U dve nesreće u Sloveniji poginula dvojica planinara

U spasilačkim ekipama učestvovala je posada helikoptera Oružanih snaga Slovenije

  • 0
Skijanje nesreća Foto: Shutterstock

Dvojica planinara poginula su danas u dve odvojene nesreće koje su se u razmaku od jednog sata dogodile na istom mestu na planini Mali Triglav u Julijskim Alpima, trećem najvišem planinskom vrhu Slovenije.

U dva nepovezana slučaja sve okolnosti ukazuju na nesreću koja se dogodila u veoma teškim vremenskim uslovima, saopštila je Policijska uprava Kranj.

Prva nesreća dogodila se oko 10 sati ujutru kada je poginuo slovenački državljanin, a potom se desila i druga u kojoj je učestvovao stranac kojeg je ista sudbina na istom mestu zadesila samo sat vremena kasnije, prenosi Tanjug.

U spasilačkim ekipama učestvovala je posada helikoptera Oružanih snaga Slovenije, gorski spasioci iz Mojstrana i Jedinica gorske policije.

Kako navodi STA, trenutno su uslovi na planinama veoma teški, staze su prekrivene snegom i ledom, pa iz kranjske policije ponovo apeluju na veliki oprez prilikom obilaska planina.

Video: Ultra brza akciju spasavanja povređenog skijaša na Kopaoniku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA