≫ 

Amerikancu, koji je u Zagrebu mučio autističnog brata, 3 godine zatvora: U dvorištu mu iskopao i grob

Policija je dojavu dobila od komšinice koja je uočila da u obližnjem dvorištu kuće visoki pothranjeni muškarac zavezanih ruku i s lancima na nogama doslovno puzi do smeća i pokušava da jede otpatke

  • 0
Rob Foto: Pixabay/PublicDomainPictures

T. G. T. (40), američki državljanin kojeg zagrebačko tužilaštvo tereti da je pre godinu i po dana u unajmljenoj kućici u zagrebačkim Gajnicama držao zatočenog autističnog brata i pritom mu uskraćivao hranu i za njega čak iskopao i grob u dvorištu, osuđen je nepravosnažno na tri godine zatvora, javlja Jutarnji.

U kaznu će Amerikancu biti uračunato vreme provedeno u remetinečkom pritvoru od 4. avgusta 2020, a sud ga je presudom oslobodio plaćanja sudskih troškova i produžio mu ujedno istražni zatvor. T. G. T. ima pravo na žalbu u roku od 15 dana.

Inače, navedeni sudski postupak se za protivpravno oduzimanje slobode i nanošenje teških telesnih povreda rođenom bratu vodio iza zatvorenih vrata jer je na zahtev advokata optuženog sud uvažio predlog za isključenjem javnosti tako da je i obrazloženje presude ostala nepoznanica.

Ono što je javno poznato tek je sama izreka sankcije i pojedinačne kazne - zbog protivpravnog oduzimanja slobode T.G.T. je dobio dve godine zatvora dok mu je godina i osam meseci izrečena zbog nanošenja teških povreda nakon čega je izrečena jedinstvena kazna od tri godine.

Reč je o stravičnom slučaju od leta 2020. godine, kada je brat optuženog spasen u posljednji tren. Policija je dojavu dobila od komšinice koja je uočila da u obližnjem dvorištu kuće visoki pothranjeni muškarac zavezanih ruku i s lancima na nogama doslovno puzi do smeća i pokušava da jede otpatke hrane. Kad su se pojavili na navedenoj adresi, policajci su nesrećnika pronašli zaključanog u prljavom toaletu.

Bio je sklupčan, u jako lošem stanju do te mere da je spao na 30 kilograma, s njim se nije moglo komunicirati i proizvodio je tužne zvukove, a ruke su mu bile vezane na leđima plastičnim vezicama dok je oko nogu imao policijske lisice.

Za grob rekao da je to rupa u kojoj će saditi papriku

Podsetimo, T. G. T. se, prema pisanju lokalnih medija, svima predstavio kao penzionisani američki vojnik koji brine o starijem autističnom bratu, a svojevremeno je predavao i engleski u jednoj školi stranih jezika.

Poznanicima je govorio da mu brat ima koronu, a potom i da je umro od nje pa da planira da ga sahrani u Los Anđelesu. Vlasniku kuće u kojoj je držao zatočenog brata, kad ga je pitao čemu rupa u dvorištu veličine 160 x 70 centimetara i dubine jednog metra, rekao je da je odlučio da posadi papriku.

Brat optuženog se u međuvremenu donekle oporavio i dobio na kilaži nakon čega je vraćen u Ameriku. Ista sudbina, po pravosnažnosti presude i odsluženju kazne, čeka i osuđenog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA