≫ 

Snežna lavina zatrpala troje planinara na Bjelašnici

Nije potvrđen stepen povreda planinara, ali one navodno nisu opasne po život

  • 0
Francuski Alpi lavina, planina, sneg Foto: Shutterstock/Ilustracija

Napomena: U prvobitnom tekstu, koji je Telegraf.rs preneo sa portala Dnevnik.hr, koji se poziva na agenciju Hina, stajalo je da su među planinarima bili i Dino Kasalo, autor brojnih dokumentarnih filmova, i njegova supruga. S obzirom na to da se radilo o neproverenoj i netačnoj informaciji, ista je iz teksta uklonjena.

Spasioci su nešto posle 17.30 počeli transport trojice planinara koji nisu životno ugroženi pošto ih je zatrpala lavina na planini Bjelašnici nedaleko od Sarajeva.

- Transport je krenuo. Dva helikoptera će planinare prebaciti do Sarajeva - rekli su za agenciju Hina iz Gorske službe spasavanja Sarajeva, prenosi Dnevnik.

Sagovornik nije mogao da potvrdi kog su stepena povrede planinara, ali dodao je da povrede nisu opasne po život. Nezgoda se dogodila u popodnevnim satima kada je snežna lavina zatrpala trojicu planinara. Na sreću, nisu smrtno stradali pa su uspeli sami da se izvuku iz snega.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA