≫ 

Slađana (16) prva u ledenoj Neretvi doplivala do Časnog krsta: Najmlađi učesnik ima 9 godina

Ona je prva žena u Hercegovini koja je plivala i osvojila Časni krst

  • 2

Šesnaestogodišnja Slađana Milićević iz Nevesinja pobednica je plivanja u ledenoj Neretvi za Časni krst u mostarskom naselju Ortiješ, čime je postala prva žena koja je pobedila u ovom takmičenju u Hercegovini.

Ona je rekla kako su joj koreni iz Mostara i da inače provodi leta u tom gradu i na reci Neretvi, te da joj je uvek bila želja da zapliva na Bogojavljenje.

- Hladno je, ali se osećam super. Prvi put plivam za Časni krst i velika mi je čast da sam ja ove godine pobedila. Jako mi je drago što sam jedina žena ovde, a nadam se da će u budućnosti biti više žena koje će plivati - kaže ponosna pobednica.

Paroh blagajski Branimir Borovčanin podseća da se na Neretvi pliva već sedmu godinu i da je ovaj događaj već postao tradicija, te je ove godine učestvovalo više od 25 plivača, među kojima najmlađi učesnik ima devet, a najstariji više od 65 godina, piše Klix.

- Prvi put da je jedna žena učestvovala i nadam se da će ovaj njen potez ohrabriti druge devojke da nam se pridruže da nije to čisto muška manifestacija - rekao je Borovčanin dodajući da je ove godine manifestacija bila najmasovnija.

Podseća da plivanje za Časni krst na Bogojaljenje simbolizuje potapanje tela u vodu u znak sećanja na krštenje Isusa Hrista u reci Jordan koji se proslavlja na praznik Bogojavljenja.

Video: Ovako se plivalo za Časni krst u Nemačkoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Herc

    19. januar 2022 | 15:27

    Bog ti dao svako dobro !!! Ziveli cestiti Hercegovci !!!

  • SPravda

    19. januar 2022 | 15:44

    Pozdrav za drage Hercegovke,živela istočna Hercegovina🥰🥰🥰🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA