Krivokapić: Koalicija "Crno na bijelo" da vrati mandat građanima

Saopštenje Kabineta prenosimo integralno

  • 6
Zdravko Krivokapić Foto: Tanjug/AP

Iz Kabineta predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića oglasili su se povodom aktuelne političke situacije u zemlji.

U saopštenju Kabineta se poručuje da "oni koji ruše vladu potenciraju političku, ustavnu i ekonomsku nestabilnost, a javno sve te akcije predstavljaju avangardnom evolucijom".

Saopštenje Kabineta prenosimo integralno.

- Kula neistina koja je bila osnov za konstrukciju manjinske Vlade, urušava se do temelja. Agresivna propaganda, da međunarodna zajednica navodno stoji iza ovog neozbiljnog projekta, ispostavlja se kao netačna. Očigledno je da su inicijatori ovog pokušaja, uporno i duže vreme, širili netačne informacije ambasadama i drugim relevantnim međunarodnim adresama, dok su u punom kapacitetu participirali u radu aktuelne Vlade i isticali ga kao funkcionalno i najbolje rešenje tranzicionog perioda na evropskom putu - piše u saopštenju Krivokapića.

Takođe, u saopštenju se dodaje da su se oni istovremeno i javno hvalili ekonomski rezultatima i reformom "Evropa sad", koja donosi veće plate i bolji standard građana, što je rezultat rada njihovih kolega.

- Sada su na istoj strani sa onima koji bolje uslove života građana nisu htjeli, nego su program osporavali, čime ugrožavaju ekonomske reforme - kaže Krivokapić.

Kako funkcioniše Memorandum i potpisinici istog, vidimo na nekoliko primera, od glasanja za budžet do potpisivanja inicijative poslanika za izglasavanje nepoverenja aktuelnoj Vladi, navodi se.

- Težiti da u predvorju implementacije programa "Evropa sad", političke inicijative, saveze i dalju sudbinu gradite sa onima koji su taj projekat javno osporavali i na kraju glasali protiv istog, može samo neko ko nije ni malo odgovoran prema građanima Crne Gore. Istovremeno, potencirajući političku, ustavnu i ekonomsku nestabilnost, a javno sve te akcije predstavljati avangardnom evolucijom, može samo neko ko je dužan prema poraženom režimu - smatra premijer Crne Gore.

Video: Crveni tepih i svečani doček za Krivokapića ispred Palate Srbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    20. januar 2022 | 17:23

    Da si ispostovao DF, dugooo bi bio premijer ali sada ti se to lukavstvo obija o glavu. Smenice te lagano...

  • Don

    20. januar 2022 | 17:17

    Uzece vam siptari pola zemlje...

  • Putin R.S

    20. januar 2022 | 17:15

    A siptar se kleo u svoju datu rec. Eto koliko njegova rec vredi kada su mu ameri i Britanci platili da ovako nesto radi. Sada mu je i Djukanovic dobar kada imaju istog sponzora, a ti Krivokapicu gledaj kome si davao funkcije. Bolji su ti bili svi od Srba i DF-a. Sad placaj cenu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA