≫ 

Jeziv prizor na Plavskom jezeru: Kormoran razapet na žice, pluta poboden na deblo

Strašnu scenu zabeležili su aktivisti Centra za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP)

  • 0
Ptica kormoran

Foto: Shutterstock

Tokom zimskog prebrojavanja ptica na Plavskom jezeru, aktivisti Centra za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) su zatekli jako tužan i poražavjuć prizor. Jedan kormoran bio je razapet na žice pobodene u plutajuće deblo.

"Žao nam je što nakon #srećnesrijede ipak moramo da se vratimo nazad u malo ružniju realnost i probleme koji nas okružuju. Tokom zimskog prebrojavanja ptica na Plavskom jezeru bili smo svedoci jako tužnog i poražavajućeg prizora. Razapeti kormoran, koji je ujedno i zaštićena vrsta, je rezultat neznanja ali i nemilosrdnosti ljudi", naveli su na Fejsbuku.

Kako kažu, iako postoji mišljenje da su kormorani i fendaci krivci za smanjenje brojnosti ribe u jezerima, obzirom na to da im je riba osnovna hrana, to zapravo i nije tako.

"Piroda ima mehanizme koji regulišu brojnost svih vrsta koje nas okružuju, pa kada vidimo kormorana ili fendaka treba da budemo radosni, jer je to znak da je taj ekosistem bogat ribom. Dok god ne naučimo da treba da živimo u harmoniji sa prirodom i organizmima koji nas okružuju, ali i da sankcionišemo ovakva (ne)dela, krivolov i ono što možete videti u prilogu će nas pratiti", dodali su u objavi.

Video: Smrt zvana plastična kesa: U čemu vi nosite namirnice?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA