≫ 

"Nosiću taj krst. Postoje 2 rupe u snimcima, jedna stvar mi je veoma važna": Nenad Periš o nestanku sina

Razumem da je prošlo 20-ak dana, realan sam, znam da je to dugo razdoblje ali dopustite mi, dok me drugi ne demantuju, ja ću verovati, rekao je ovaj hrabri otac

  • 19
Nenad Periš Printskrin: Youtube/Face TV

Nenad Periš, otac Mateje Periša, koji je nestao pre 24 dana u Beogradu, rekao je da dok traga za sinom, pokušava da bude racionalan i to mu uspeva možda tokom dana nekoliko puta, a onda ga stignu emocije. On je u intervjuu za Face TV do detalja ispričao šta ga muči u istrazi, govorio je o "crnim rupama", o tome šta ova agonija znači za njegovu porodicu, ali i da ne gubi nadu da će uskoro zagrliti sina.

Periš je rekao da razgovara sa MUP-om Srbije i da njima apsolutno veruje.

- To su informacije o kojima razmišljam - rekao je Periš.

On je dodao da postoje ljudi koji profesionalno rade svoj posao i na tome im je veoma zahvalan, ali sa druge strane postoje i dezinformacije koje otežavaju istragu i ničemu ne služe.

- Kao roditelj, kao otac ili majka, imate samo jednu stvar u ovom trenutku koja vam je važna. Mene će samo istina dovesti do moga sina, ja još uvek verujem da će sve biti u redu i dok me neka činjenica ne demantuje u tome, ja ću i dalje živeti u toj nadi - rekao je Periš za Face TV.

Otac nestalog mladića rekao je da ima puno informacija koje policija mora da proveri, a koja je do sada puno puta bila dezinformacije, a to joj možda nekad odvraća pažnju sa onih stvari koje bi trebalo da radi.

- Policija radi vrlo stručno, pedantno, barem u onom što sam ja video, a ja sam laik i mogu im reći jedno veliko hvala i nikad im neću moći toliko puta zahvaliti koliko mislim da su dali stručne a i ljudske pažnje. Jer kad se sretnete sa policajcem koji je video puno i novinarem i vidite u čoveku suzu, ne gubite nadu u ljudskost, u konačni kraj jer ja verujem u dobro - rekao je on.

Na pitanje novinara postoji li u čitavoj ovoj priči, u svim tim snimcima, ruti kretanja, neka crna rupa, neki momenat, prekid koji nema na snimku, Nenad Periš odgovara da postoje "dve rupe", po njemu vrlo bitne.

- To je pre svega izlazak iz tog bara koji nije snimljen i koji će ostati u nekakvoj magli, da li se nešto tamo dogodilo, ja verujem da nije. Ali nemamo taj konkretan snimak. I druga, koja je važnija, je to spuštanje Mateja prema jednom prostoru koji ima oblik terase, ograđen je visoko sa jedno možda metar ograde, dužine možda 15 metara, širine možda desetak metara koji je kao terasa pored reke Save - rekao je Periš.

Kako kaže, tu nemaju dalji snimak da vide da li se tu neko pre svega nalazi, odnosno da li je Matej prešao tu ogradu.

- Tu je sve koso pa kod prelaska postoji mogućnost da sklizneš ili padneš. Pitao sam inspektora da li je moguće da tu neko izađe a da ga kamere ne zabeleže, rekao mi je da - rekao je Periš.

Otac je rekao da postoji i treća stvar koja mu je važna, a to je signal Matejevog mobilnog a koji je lociran u blizini ostrva između Save i Dunava.

- To je ratno ostrvo i tu je poslednji signal koji je mobilni dao prema baznim stanicama ili satelitu, ne znam to tačno. Znam da je policija zatražila od proizvođača iz Koreje da im dostavi sve podatke - rekao je otac.

Prema njegovim rečima, od Matejevog izlaska iz bara do tog signala prošlo je oko tri sata, a taj mobilni može dati signal jedino ako je na površini vode.

- Zato mi je to vrlo bitan podatak - rekao je Periš.

Nenad Periš je rekao da će za 10-ak dana imati i jedan isečak i on se nada preciznijim informacijama.

Matej Periš Foto: Facebook

Na pitanje novinara o kretanju njegovog sina i zašto je izašao napolje u majici kratkih rukava, Periš je rekao da je Matej uvek nosio majice kratkih rukava ispod jakne.

- To je bio njegov stil. Zašto je trčao, gde je išao, zašto je zaustavio taksi... Meni je to ukazalo da je Matej negde otišao da bi se vratio u lokal. Desnom rukom je zaustavio taksi, probao je da uđe na zadnja vrata, a kad je video da je zaključano, pomerio se kod prednjih vrata i pitao taksistu da li je slobodno - ispričao je otac.

Taksista mu je odgovorio da nije, da ima vožnju i on je nastavio dalje.

- Nadam se da ćemo saznati gde je Mateja želeo da ide i da ćemo ga naći. Razumem da je prošlo 20-ak dana, realan sam, znam da je to dugo razdoblje ali dopustite mi, dok me drugi ne demantuju, ja ću verovati -rekao je Periš.

Nenad Periš je rekao da se prvi put susreo sa Majom Soptom ispred policijske stanice.

- Ona je bila u velikom emotivnom šoku, plakala je ispred mene. U ovakvim situacijama najlakše je spekulisati, nekoga optužiti, ja nemam razlog da to napravim. Ja znam da su oni bili dobri, ona je sestra od Matejevog prijatelja, ja Maju Soptu nemam zbog čega prozivati ili bilo šta govoriti - rekao je Periš.

Periš je rekao da je Maja izložena prozivkama i da to nije u redu.

- Želim da budem pozitivan, ne želim da ikoga krivim ni za šta - rekao je on i ponovio da ga interesuje samo gde je Matej i da ga što pre pronađe.

- Sve mi je ovo košmar, živim za danas, molim Boga za sutra, da ga nađem. Imam i porodicu, moram i da nju da pazim i brinem - rekao je on.

Matej ima dve sestre, a Nenad kaže da sa njima puno razgovara i pokušava da im objasni, što nije lako i što ni on ne može da shvati - da moraju da žive sa ovim.

- To je naš kamen, krst, koji se mora nositi, moramo da živimo, jedna ćerka je na studijama, mlađa u srednjoj školi. Zbog muke koja je velika, neverovatna, neprihvatljiva, moramo dalje da funkcionišemo - rekao je on.

Periš je i dalje u Beogradu i uradiće sve što može, a njima govori da što manje gledaju po portalima.

- Bilo je pre nas, biće i posle nas porodica koje će proći kroz slične tragedije. Što se kaže stisni zube, nema nam drugo - rekao je Periš.

Na pitanje novinara ko je Matej, otac nije mogao da zadrži suze.

- Pitate oca koji traži sina kakav mu je sin. To je momak kojim se ja ponosim, koji nikad nije rekao da mu treba novca, tata treba mi ovoga, onoga. Ponosan je, želeo je sam da dođe do nekih ciljeva, učio, završio fakultet. Ima devojku, sportista je, trenirao je svaki dan. Ja sam na njega jako ponosan, ali zašto se sve ovo desilo, ne znam. Nadam se da ćemo doći do odgovora, da ću ga zagrliti, da ćemo nastaviti tamo gde smo stali. Ako dragi Bog drugačije odluči, prihvatiću sve, nosiću taj krst - rekao je Nenad Periš na kraju.

Video: Ispovest oca Mateja Periša o nestanku, snimcima kamera, Maji i njegovoj nadi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    23. januar 2022 | 15:36

    Jadan otac ,Bog da pomogne i vama i svakom ko trazi dijete.

  • Mira B,

    23. januar 2022 | 15:50

    Gospodine Nenade, budite jaki i pozitivni, Vi ste Boziji covek i ne zasluzujete da se Mteji desi nesto lose. Vi ste nam dali nadu da se i mi nadamo, a bili bi i mi MNOGO stecni da se Mateja pojavi, ja iako Vas ne poznajem slavicu taj dan. Majka sam , saosacem se s Vama .

  • OČE

    23. januar 2022 | 17:10

    Prirasto si za srce!!!! BEOGRADU!!! MOLIMO SE SA TOBOM!!! 🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA