≫ 

Parlament Crne Gore 7. februara o predlogu za razrešenje Bečića

O predlogu za razrešenje Bečića rasrpavljaće se na vanrednoj sednici parlamenta

  • 1
Aleksa Bečić

Printskrin: Youtube/A1TV Montenegro

Crnogorski parlament će 7. februara na vanrednoj sednici raspravljati o predlogu za razrešnje predsednika Skupštine Alekse Bečića.

Predlog za razrešenje potpisalo je 38 poslanika Demokratske partije socijalista, Liberalne partije, Bošnjacke stranke, Socijaldemokrata, Socijaldemokratske partije i Albanske koalicije Jednoglasno, preneo je portal RTCG.

U obrazloženju se navodi da skupština, za vreme Bečićevog mandata, nije bila mesto suštinskog političkog dijaloga, zbog čega nije ostvarila jednu od osnovnih funkcija i dovede do ubrzanja evropskog puta Crne Gore.

- Dominantno zbog te činjenice, odnosno, neostvarivanja svrhe koju bi najviši zakonodavni i politički dom u državi trebalo da ima, svedoci smo nikad većih društvenih, političkih i socijalnih podela, koje prete da destabilizuju ukupan ambijent u državi i blokiraju ispunjavanje njenih osnovnih zadataka - navodi se, između ostalog, u obrazloženju.

RTCG dodaje da se u zahtevu podseća da je negativan godišnji izveštaj Evropske komisije, u kojem se navodi i da je sadašnji saziv skupštine bez presedana u istoriji Crne Gore, najbolja ilustracija zbog čega je, kako kažu, "put države prema Evropskoj uniji zaustavljen".

Video: Crveni tepih i svečani doček za Krivokapića ispred Palate Srbija

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA