≫ 

Mitropolija se oglasila o političkoj situaciji u Crnoj Gori

Iz Mitropolije su demantovali da su dali podršku formiranju manjinske vlade

  • 3
Obraćanje mitropolita Joanikija Foto: Nikola Tomić

Mitropolija crnogorsko-primorska SPC demantovala je danas da je dala podršku formiranju manjinske vlade u Crnoj Gori i navela da ne želi da učestvuje "ni sada ni ubuduće, u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama".

- Za Mitropoliju je dragocena i važna izborna pobeda nad bogobornim bivšim režimom od 30. avgusta 2020. godine koju su stranke sadašnje parlamentarne većine izvojevale na talasu svenarodnih litija - saopštila je Mitropolija.

U saopštenju Mitropolije navodi se i niko ne treba da očekuje njenu podršku bilo kojoj vladi "koja bi na mala ili velika vrata, posredno ili neposredno, vratila na vlast bivši režim".

- Podsećamo da su zvanični predstavnici bivšeg režima zbog ugrožavanja verskih prava i sloboda SPC sami sebe izopštili iz Crkve i time ostali van njenog okrilja sve do njihovog iskrenog pokajanja koje se nažalost nije dogodilo do dana današnjeg - navodi se u saopštenju iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Video: Patrijarh Porfirije se obratio vernicima u Podgorici: Bez obzira na razlike, u crkvi smo svi jedno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rakikavasaki

    25. januar 2022 | 18:01

    Pa gospodo draga mitropolija je i postavila ovu vladu i dala joj sansu da odvuce cg u sunovrat i izazove gradjanske nemire ali eto Mila spasitelja na bijelom konju iza ugla

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA